Viktor Rašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Viktor Rašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Mladost se provela kao bosa po trnju: Novi Beograd bez milosti - 19 lopti u mreži Zagrepčana

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.11.21. | 12:53

Tim Vladimira Vujasinovića autoritativnom igrom došao do druge pobede na turniru - 19:5

Samo što je utakmica počela - već je bila gotova. U prvoj deonici se zagrebačka Mladost pozdravila sa šansama da uhvati Novi Beograd na spavanju i učini meč interesantnijim. Kao što je to činio u srpskom prvenstvu, Novi Beograd je duel drugog kola regionalne Premijer lige “zatvorio” na samom početku, pa je Vladimir Vujasinović mogao da razigra sve momke za današnji dvoboj sa Jadranom iz Herceg Novog u večernjem terminu - 19:5 (5:0, 3:2, 8:3, 3:0).

Prejak je Novi Beograd i za daleko kvalitetnije timove, a kamoli za podmlađeni sastav Mladosti, koji nema velike ambicije u regionalnom takmičenju ove sezone. Dva puta je Mladost bivala ustoličena na Jadranu, redovno bila učesnik završnog turnira, teško će ta dostignuća uspeti da ponovi u tekućoj sezoni. Na to ne ukazuje ubedljiv poraz od Novog Beograda, nego jučerašnje mučenje sa Budvom... Okršaj sa Vujasinovićevom četom bio je igra mačke i miša. Demonstracija sile u uvodnim minutima, a potom privođenje posla kraju. 

Izabrane vesti

Strahinja Rašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Strahinja Rašović (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Nedostižnih 5:0 napravio je Novi Beograd u prvom kvartalu, pet različitih igrača upisivalo se u listu strelaca - Miroslav Perković, Angelos Vlahopulos, Đorđe Vučinić, Vasilije Martinović i Dušan Mandić - pa je organizator turnira za grupu A mogao u laganom ritmu da privede meč kraj. Iduće tri deonice bile su puka formalnost, škola i prilika za mladi sastav Mladosti da se nadmeće sa zvezdama svetskog vaterpola, i odigra za svoju dušu. 

Na prvi gol Mladost je čekala više od deset minuta, a barijeru koja je postavljena ispred gola Gojka Pijetlovića probio je Matijas Biljaka, jedan od retkih igrača iz zagrebačkog sastava koji ima iskustvo igranja utakmica na međunarodnoj sceni. Usporio je Novi Beograd do drugog poluvremena, a potom pojačao. Čisto da se obezbedi, i autoritativnom i ubedljivim trijumfom stavi svima do znanja da neće svako moći da računa na bleda izdanja “male Srbije”, što je bio slučaj juče. 

Draško Gogov (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)Draško Gogov (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Postigao je Novi Beograd čak osam golova u trećem periodu i bilo je jasno da je na pomolu katastrofa za Zagrepčane. Kao od šale pospremali su Draško Gogov, Đorđe Vučinić i Nika Šušiašvili lopte u mrežu gola Ivana Marcelića. Nizala se kontra za kontrom, izabranici Zorana Bajića bili su ubijeni u pojam i jedva su čekali da se utakmica privede kraju. 

Čak deset igrača Novog Beograda upisalo se u listu strelaca - samo Nikola Jakšić nije zanjihao mrežu Mladosti. Nije ni pokušavao. Draško Gogov, Đorđe Vučinić i crnogorski centar Miroslav Perković dali su po tri gola, dok su Angelos Vlahopulos, Vasilije Martinović - obojica bez promašaja - i Nika Šušiašvili postigli jedan manje. Kod Zagrepčana su Matijas Biljaka i Franko Lazić dva puta bili precizni, a i Marin Dašić se upisao na semaforu.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april) 

Četvrtak 

Šabac - Jug Dubrovnik 5:12

Mladost Zagreb - Novi Beograd 5:19

13.40: Jadran Herceg Novi - Budva

17.00: Partizan - Šabac

18.50: Novi Beograd - Jadran Herceg Novi

20.40: Jug Dubrovnik - Mladost Zagreb 

GRAD - SPLIT (bazen Poljud) 

Četvrtak 

17.00: Radnički Kragujevac - Primorac Kotor

18.50: Crvena zvezda - Solaris

20.40: Jadran Split - Mornar Split


tagovi

Regionalna vaterpolo ligaVK Novi BeogradVK Mladost ZagrebDraško GogovĐorđe VučinićMiroslav PerkovićVladimir Vujasinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara