');
Najnovije vesti
Blic Vesti Beograd

"MORA DA JE DOŠLO DO EKSPLOZIJE TOKOM RUKOVANJA RAKETAMA" Istraga stravične nesreće u Bubanj Potoku je u toku, radnici otkrivaju moguć UZROK UŽASA

Do stravične eksplozije u fabrici u krugu fabrike "EdePro" u Bubanj Potoku, u kojoj su poginule dve osobe Miljan Jojić (38) i Miloš Saković (21), a 16 je povređeno, prema mišljenju radnika, došlo je prilikom rukovanja raketama.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
003 Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
003

Istraga nesreće u Bubanj Potoku je u toku i zvanične informacije o tome šta je dovelo do nezapamćenje eksplozije, koja se dogodila juče oko 14 časova, nema, međutim radnici zaposleni u fabrici veruju da do nje nije moglo da dođe zbog tehničkih problema ili kvara, već samo tokom rukovanja raketama.

Foto: Tamara Ivanovski / RAS Srbija

- Novi je magacin, nema šanse da je nešto do magacina, nema čak ni struje još, mora da je došlo do nekog problema tokom rukovanja raketama. One se nose viljuškarima - priča za "Blic" jedan zaposleni u fabrici "EdePro".

U ovom magacinu se u trenutku eksplozije nalazilo 500 raketa u drvenim sanducima, od kojih svaka ima 30 kg raketnog eksploziva.

Pročitajte još

Fabrika, kako objašnjavaju, radi u dve smene, a presek je oko 14 sati, i baš u to vreme, kada je u fabrici bilo više od 100 radnika došlo je do detonacije.

- U 14 sati je bilo vreme isporuke, i tada je smena u fabrici pa je bilo i više od 100 radnika tu kada je došlo do eksplozije - kaže je sagovornik i opisuje šta se događalo:

"Geleri leteli i udarali u susedno brdo, kažu da su išli i mnogo dalje."

Miljan Jojić
Foto: Drustvene mreze
Miljan Jojić

Iz fabrike "EdePro" dan nakon tragedije nisu želeli da daju izjave za medije. U kancelarijama ove firme, koje se nalaze u centru Beograda, rekli su da ne mogu da daju izjave za medije.

- Firma pomaže nadležnim institucijama, kao što smo dali obaveštenje. Nema ko da vam išta kaže, moraćete da sačekate zvanično - rekla je za "Blic" zaposlena u ovoj kompaniji.