Građani tražili "Pravdu za Despota" na godišnjicu smrti dečaka u Zemunu, vozač GSP-a na slobodi

Roditelji, porodica i prijatelji malog Despota Mrđića, koji je 24. novembra 2020. godine nastradao okupili su se na godišnjicu pogibije i blokirali saobraćaj kod autobuskog stajališta.

Dečak je nastradao u Prvomajskoj ulici u Zemunu, kada mu je na izlasku iz autobusa noga ostala zaglavljena u vratima, a okupljanje je u znak protesta što je vozač GSP-a i dalje na slobodi.

Blokada saobraćaja počela je tačno u 18 časova.
Bez ikakvog govora, u mukloj tišini, više desetina građana, članovi porodice i komšije, blokirali su Prvomajsku ulicu, držeći transparent "Pravda za Despota", a ispred je simbolično postavljen jedan dečji trotinet i nekoliko belih balona.
 
Otac malenog Despota Vukašin Mrđić, obratio se okupljenima.
 
"Posle 364 dana, prvi put je održan glavni pregres. Koliko još dece treba da pogine, da bi vozači GSP-a, pijani i drogirani vozači, prestali da ubijaju decu. Za ovo krvično delo najveća zaprećena kazna je osam godina. Mi tražimo pooštravanje kazne, da bude minimum 10 ili 15 godina, kao i u drugim zemljama. Ako država ne reaguje ne mogu da obećavam da se nećemo okupljati u još većem broju i blokirati neku važniju saobraćajnicu", rekao je on.
 
Podsetimo, nesreća se dogodila 24. novembra, kada su dečak i njegova baka izlazili iz autobusa. Mališanu se zaglavila noga u vratima, niko u tom trenutku nije primetio i vozač je nastavio da vozi. Mališan je ispao iz vozila, a lekari nisu uspeli da ga spasu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija