Najnovije vesti
Vesti Društvo
Administrativna zabrana

Administrativna zabrana

drustvo

Administrativna zabrana predstavlja zabranu koja se stavlja na zaradu dužnika, odnosno korisnika kredita, kao i solidarnih jemaca, po njenom/njegovom pristanku. Dakle, jedan od osnovnih preduslova za odobrenje kredita, koji ujedno predstavlja i najvažniji vid obezbeđenja potraživanja, upravo je administrativna zabrana poslodavca korisnika kredita.

Administrativna zabrana ima formu rešenja, kojim se poslodavac korisnika kredita obavezuje da uplaćuje mesečne anuitete, tačnije obavezuje se da vrši obustavu na zaradi u visini mesečnog anuiteta, sve dok konkretni zaposleni ne izmiri svoje obaveze prema banci. Na taj način banka je u izvesnoj meri sigurna da će mesečni anuiteti obustavom od zarade biti redovno uplaćivani od strane poslodavca korisnika kredita na račun banke.

Potpisom na administrativnoj zabrani poslodavac se takođe obavezuje da, sve dok od banka ne dobije pismeno obaveštenje, neće skidati administrativnu zabranu, kao i da će odmah obavestiti banku da je sa zaposlenim raskinut radni odnos, i da je administrativna zabrana poslata novom poslodavcu korisnika kredita.