Majstorstvo Di Marije otvorilo vrata Mundijala, Urugvajci više nisu mina za velike (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.11.21. | 01:55

Fenomenalan pogodak prvotimca Pari Sen Žermena utišao Montevideo - 1:0

Onda kada se traži put na velika takmičenja, tada prevagu prave veliki majstor, a Argentina ih ima dovoljno u svojim redovima, da svaki put neko novi može da iskoči u prvi plan. Ovoga puta to je bio sjajni Anhel di Marija, koji je majstorskim pogotkom u sedmom minutu srušio Urugvaj u Montevideu i prvoj selekciji ispod "zone odlaska na Svetsko prvensto" pobegao na nedostižnih 12 bodova prednosti - 1:0 (1:0)

Iako Gaučosi do kraja kvalifikacija imaju još šest utakmica, jasno je da su jednim velikim korakom zagazili u Katar. Nije selekcija Lionela Skalonija blistala na ovom meču, u finišu utakmice je domaćin ozbiljno potpisnuo protivnika i imao nekoliko velikih šansi, ali Argentinci ni peti uzastopni kvalifikacioni nisu vadili loptu iz svoje mreže, što dovoljno govori o snazi ove selekcije.

Izabrane vesti

Urugvaci definitivno više nisu ozbiljna nagazna mina za velike selekcije. U ovim kvlaifikacijama su po dva puta poreaženi od Argentine i Brazila, pa ih čeka dramatična završnica kvalifikacija. Selekcija legendarnog Oskara Tabareza je trenutno na razočaravajućem šestom mestu, sa istim brojem bodova kao četvrtoplasirani Čile i petoplasirana Kolumbija, ali i gol-razlikom minus četiri, pa će u završnici ciklusa pokušati da pronađu put do Mundijala. Ostali su im još okršaji sa Bolivijom, Paragvajem, Venecuelom, Peruom i Čileom, ekipama po meri, gde će jasno pokazati da li imaju kvalitet da se nađu na najvećoj smotri svetskog fudbala.

Sa druge strane, Argentina mora da poradi na finesama i oscilacije koje su bile prisutne na ovom meču svede na najmanju moguću meru, ali je ovaj tim, za koji je Lionel Mesi zaigrao tek od 76. minuta meča pokazao da ima snagu, što bi konačno mogao da prezentuje i na Svetkom prvenstvu.

A urugvajska javnost će danas bacati drvlje i kamenje na nesrećnog levog beka Hoakina Pikereza. Prvotimac brazilskog Palmeirasa nerezonski je krenuo u dribling na dvadesetak metara udaljenosti od svog gola. Lukavo mu je loptu oduzeo Paulo Dibala, ekspresno je dodao do Di Marije, koji je reagovao u svojstvu vrhunskog fudbalskog mastora. Odmah je prvotimac Pari Sen Žermena namestio loptu na levu nogu i sa ivice kaznenog prostora perfektno plasirao loptu u godnji desni ugao gola nemoćnog Fernanda Muslere.

Već tad je bilo jasno da su svi planovi koje je Oskar Tabarez imao za ovu utakmicu, automatski pali u vodu. Urugvajci su tada morali da preuzmu inicijativu, a to nije lako kada naspram sebe imate ovako kvalitetno protivnika. Ipak, voljni momenat u domaćim redovima bio je na izuzetno viskokom nivou, dva puta je do kraja prvog poluvremena ozbiljno pretio Luis Suarez, a jednom i Matijas Vesino. Ipak, Emilijano Martinez kao da je začarao mrežu ove godine na golu državnog tima. Čak i onda kada napravi kiks, lopta mu se nekako vrati u ruke, a tako je bilo i u samoj završnici utakmice, kada mu je lopta prošla kroz ruke i noge, ali se nekako čudno odbila pred golom, pa je uspeo da je ukroti.

Urugvajci su posebno bili uporni u samoj završnici meča, a pre svih Agustin Alvarez koji je imao dve dobre prilike u finišu, ali nije uspeo da utiče na promenu konačnog rezultata. Argentinci su imali loptu u svom posedu, ali nisu bili previše blizu drugog gola, pa osim pokušaja Hoakina Koree iz sredine drugog poluvremena, nije bilo previše opasnosti po gol Muslere. Urugvajci su posle svega viđenog možda i zaslužili da stignu do boda, ali će novu morati da potraže protiv sebi ravnih protivnika.

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU – 13. KOLO

Četvrtak

Ekvador – Venecuela 1:0 (1:0)

/Hinkapi 41/

Paragvaj - Čile 0:1 (0:0)

/Silva 56ag/

Petak

Brazil - Kolumbija 1:0 (0:0)

/Paketa 72/

Peru - Bolivija 3:0 (3:0)

/Lapadula 9, Kueva 31, Pena 39/

Urugvaj - Argentina 0:1 (0:1)

/Di Marija 7/



tagovi

Anhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara