Biznis Privreda i finansije
Slovenci KUPILI hrvatsku lizing kuću

Slovenci KUPILI hrvatsku lizing kuću

Mercedes-Benz Leasing Hrvatska osnovan je 2000. godine i uglavnom se bavi finansiranjem kupovinee automobila, kombija, kamiona i autobusa Daimler grupe na hrvatskom tržištu. U Sloveniji Summit Leasing Slovenija ima dugogodišnju vezu sa švajcarskom Emil Frey Group, koja je ujedno i generalni uvoznik Mercedes-Benz vozila i vozila drugih marki Daimler grupe. Akvizicijom Mercedes-Benz Leasing Hrvatska Summit Leasing Slovenija s uhodanim poslovanjem ulazi na hrvatsko tržište.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
saobraćaj-automobili-auta-guzva-tranzit-08-foto-S-PASALIC Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
saobraćaj-automobili-auta-guzva-tranzit-08-foto-S-PASALIC

- Kupci Mercedes-Benz Leasinga Hrvatska mogu biti sigurni da će se zadržati visok nivo usluga i podrške na koju su navikli. Summit Leasing Slovenija je vodeća i specijalizovana firma za finansiranje automobilske industrije i potrošačkih kredita u Sloveniji, objašnjava Summit Leasing Slovenija, piše See Biz.

Pročitajte još

Reč je o firmii kćerki Nove KBM-a, a kao i Zagrepčani bave se i finansijskim rešenjima u području finansiranja prodaje automobila.

Iz firme sa sedištem u Ljubljani kažu da prodaju moraju odobriti i hrvatska Agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) i slovenska Agencija za zaštitu tržišnog takmičenja (AZTN).

Preostali detalji transakcije nisu objavljeni.