Džejms Harden i Kajl Lauri (©AFP)
Džejms Harden i Kajl Lauri (©AFP)

Netsi pokazali pravo lice: Durent "lomio kičmu" Krejgu, Harden zatrpao koš Indijane (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.10.21. | 05:41

Džimi Batler sa 32 poena presudio Šarlotu

Razbijem je trio fantastiko Džejms Harden - Kevin Durent - Kajri Irving, za to je kriv Kajri Irving, ali je na startu sezone evidentno da Bruklin Netsi izvrsno mogu da funkcionišu i kada im nedostaje jedna karika u lancu. Igraće još neko vreme Netsi toplo-hladno, dok ne postignu randnu temperaturu, a kada sve legne na svoje rivali će prolaziti kao Indijana - 105:98. 

Već pomenutom tandemu Džejms Harden - Kevin Durent priključio se i Lamarkus Oldridž. Kada Netsi imaju tri raspoložena čoveka za igru, praktično su nesalomivi. A, protiv Indijane su njih trojica probila marginu od 20 poena. 

Izabrane vesti

Nezaustavljiv je bio Džejms Harden. Pronašao je žicu za indijanu, fintama bacao čuvare i dobijao poslasticu - pucanje penala. Izveo ih je čak 19, pogodio 16, pa ne čudi što je meč završio sa 29 poena i bio najefikasniji akter susreta. Ali, nije se Džejms Harden orijentisao samo ka košu. Punio je sve kolone i zastao nadomak tripl-dabl učinka. Za 35 minuta na parketu je pored 29 poena imao i po osam skokova i asistencija, te dve bloka, ukradenu, ali i četiri izgubljene lopte. 

S obzirom na činjenicu da je Kevin Durent ubacio 22 poena, pride imao i 11 skokova, kao i sedam asistencija, a Lamarkus Oldridž se zaustavio na 21 poenu i osam uhvaćenih lopti ispod obruča, Bruklin Netsi su teže no što se očekuje kada udarne napadačke igle rade stigli do trijumfa. 

Slabo šta su u prvoj fazi utakmice uspevali da odbrane, pa je dobar deo meča do pred odlazak na poluvreme Indijana imala dvocifrenu prednost. A, kada su Harden, Durent i Oldridž ubacili u višu brzinu, Bruklin je počeo da lomi Indijanu, ali ne i da je slomi iako je poput rivala u jednom momentu išao i do “plus 14”. 

Raspoloženi Tori Krejg i Domantas Sabonis izvlačili su iz sebe poslednje atome snage, pogurali su Pejserse do izjednačenja u završnici, ali kada je šut stao - tu je bio kraj. Tori Krejg je meč završio sa 28 poena i 11 skokova, dok je Domantas Sabonis ravnomerno popunio sve kolone: 16 poena, sedam skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i blokada. Pridruženi član bio im je Kris Duarte sa 19 poena, a do dvocifrenog učinka u redovima Indijane stigao je još samo Džeremi Lamb (12 poena). 

Majami je predvođen Džimijem Batlerom upisao četvrti ovosezonski trijumf i probio se do prvog mesta u Istočnoj konferenciji. Nemoćan je bio Šarlot, nije imao ko da sačuva Džimija Batlera, ali ni Bema Adebaja i Tajlera Hira - 114:99. 

Prošetao se Majami do pobede. Sve je lako kada prve violine u orkestru savršeno funkcionišu. Nije tim sa Floride ostavio ni promil šanse Šarlotu da se raduje. Pomenuti Džimi Batler, oko koga će se vrteti igra Majamija i gotovo sve zasnivati u napadu, bio je najefikasniji sa 32 poena, a sledili su ga Adebajo i Hiro sa 26 poena. Kod Šarlota je na prvom mestu liste strelaca kao i obično bio Gordon Hejvord, koji je brojao do 23.

NBA REZULTATI

Subota

Toronto - Orlando 110:109

/Barns 21 - Entoni 24/

Bruklin - Indijana 105:98

/Harden 29 - Krejg 28/

Majami - Šarlot 114:99

/Batler 32 - Hejvord 23/

Nju Orleans - Sakramento 109:113

/Valančijunas 24 - Foks 23/

Denver - Dalas 106:75

/Barton 17 - Dončić 16/

Portland - LA Klipers 111:92

/Lilard 25 - Džordž 42/

LA Lejkers - Klivlend 113:101

/Džejms 26 - Mobli 23/



tagovi

Toronto ReptorsOrlando MedžikBruklin NetsIndijana PejsersMajami HitŠarlot HornetsNju Orleans PelikansSakramento KingsDžejms HardenKevin DurantDžimi BatlerBem AdebajoNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara