Nova vest
Fudbal

Petak, 29.10.2021.

16:50

Anjeli: Ne odustajemo od Superlige

Andrea Anjeli, predsednik Juventusa, nastavlja da se bori za promene u evropskom fudbalu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Anjeli: Ne odustajemo od Superlige
Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

On je sadašnji format Lige šampiona okarakterisao "skandaloznim" i obećao je da će se i dalje boriti za uspostavljanje Superlige.

On je o tome pričao na sastanku deoničara Juventusa na "Alijanc atdionu".

"Superliga, posledice koje sve ovo ima na Asocijaciju evropskih klubova i UEFA, uloge koje u svemu imaju Real, Barselona... Mogu da kažem da svi čekamo presudu Evropskog suda pravde. Superliga je bila priznanje da fudbal odbija promenu kako bi zaštitio političku klasu koja ne rizikuje, već samo želi novac. Ne želim da odustanem, nisam to uradio juče, a neću ni sutra. Potebna je sistemska promena, a Juventus želi da bude deo toga. Naravno, samo kroz konstrukitvan dijalog za sve", rekao je Anjeli.

Kaže da je zabrinut što se sprečava svaki oblik reforme i jasno zamera šta nije u redu u Ligi šampiona.

"Ove godine ni Juve, ni Real ni Barselona nisu osvojili nacionalno prvenstvo, a svi učestvujemo u Ligi šampiona. Mnogi timovi koji su osvojili svoja prvenstva ne igraju u Ligi šampiona, koja je sada definisana kao jedno od najboljih sportskih takmičenja na svetu“.

On se osvrnuo i na odlazak Kristijana Ronalda prošlog leta.

"Bila je čast u svojim redovima imati najboljeg na svetu, Kristijana Ronalda. Jedini žal za njega je što u godinu i po dana nije bilo publike na stadionu. Juventusov dres je taj koji zahteva odgovornost, ne kolege saigrači. Juventus je veći od svakoga ko je bio u njemu od 1897. do danas. Moramo da imamo na umu vrednosti Juventusa i Torina, rad, požrtvovanje, disciplina, to inspiriše sve nas koji radimo ovde. Što bi Orijana Falači rekla, morate da volite, borite se, patite i pobeđujete. To mora da nas isnpiriše, moramo da volimo Juventus, borimo se za njega, budemo spremni da patimo i uvek imamo cilj da pobedimo. Da radimo kao jedinke, ali imajući na umu da tim i grupa su na prvom mestu. Svi smo korisni, niko nije nezamenjiv", zaključio je Anjeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu