Nova vest
Fudbal

Petak, 29.10.2021.

14:00

Arteta kandidat za trenera Barselone: Srećan sam u Arsenalu

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta rekao je da je privilegovan i izuzetno srećan što radi u tom klubu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Arteta kandidat za trenera Barselone: Srećan sam u Arsenalu
Foto: EPA-EFE/Adam Davy

On se oglasio posle spekulacija da se nalazi među kandidatima za novog trenera Barselone.

Barselona je u sredu uveče izgubila od Rajo Valjekana sa 0:1 i pretrpela četvrti poraz u šest utakmica u svim takmičenjima, a nekoliko sati kasnije uprava kluba otpustila je trenera Ronalda Kumana.

Arteta je svojevremeno igrao za omladinski tim Barselone i spekuliše se da je među kandidatima za trenerski posao na Kamp Nou.

"Izuzetno sam srećan u Arsenalu i privilegovan sam što sam ovde. Koncentrisan sam na ovaj posao. Mnogo toga se tamo dešavalo prethodnih godina. Morate da prevaziđete situaciju posle odlaska Lionela Mesija, koji je dugo godina bio ključni igrač i znam da je za to potrebno vreme. Nadam se da će sve ispasti dobro", rekao je Arteta, preneo je Skaj.

Trener Barselone B Serhi Barhuan će privremeno predvoditi prvi tim dok uprava ne izabere novog trenera.

Španski mediji spekulišu da klub pregovara sa nekadašnjim fudbalerom Barselone Ćavijem Ernandesom, koji trenutno predvodi katarski Al Sad.

Posle 10 utakmica u Primeri Barselona zauzima deveto mesto na tabeli sa 15 bodova, dok u Grupi E Lige šampiona nakon tri meča zauzima treće mesto sa jednom pobedom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve