Karlos Karvahal, Foto: Reuters
Karlos Karvahal, Foto: Reuters

Braga pucala ćorcima u Liga kupu

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.10.21. | 23:28

Susret Brage i Fereire završen bez pobednika (0:0)

Promešanih karata, pred važne izazove u prvenstvu i Ligi Evrope Karlos Karvahal je izašao na megdan Fereiri u okviru Liga kupa, a želja da odmori neke od nosilaca igre koštala je stratega Brage dva boda.

Činjenica da se trener domaćina opredelio da poštedi napora igrače poput Horte, Fabijana Silve i Sekeire olakšala je posao gostima koji su susret dočekali sa primarnim ciljem da izbegnu poraz. Dodatno olakšanje za Fereiru predstavljale su dve nesmotrene reakcije Franciska Moure koji je u 28. minutu dobio žuti karton, dok je drugu javnu opomenu i isključenje zaradio u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Izabrane vesti

Uprkos igraču manje Braga je i u drugom poluvremenu bila dominantniji rival, a Karvahal se i sa deset fudbalera opredelio za ofanzivne imene, međutim inicijativa Brage oslikana kroz odnos udaraca u okvir gola (8:1) nije donela pobedu favoritu u ovom susretu.

Izborivši remi Fereira je treći uzastopni put otkinula bod Bragi u međusobnim duelima, ali i otkrila boljke rivala kojem u narednim danima gostuju Portimonense u prvenstvu i Ludogorec u okviru Lige Evrope.

Zanimljivo, upravo Fereira je poslednji klub koji je sačuvao mirnu mrežu pred Bragom, a od prethodnog susreta odigranog u septembru u okviru šampionata Portugalije izabranici Karlosa Karvahala su odmerili snage sa osam rivala i svakom barem jednom zatresli mrežu.


tagovi

Liga kup Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara