CRNO-BELI BOLJI OD MILANOVČANA U HUMSKOJ: Partizan savladao Metalac i uvećao prednost nad Zvezdom na 8 bodova! VIDEO
Foto: Partizan. rs

sUPER LIGA

CRNO-BELI BOLJI OD MILANOVČANA U HUMSKOJ: Partizan savladao Metalac i uvećao prednost nad Zvezdom na 8 bodova! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu ekipu Metalca sa 3:1, u zaostaloj utakmici petog kola Super lige Srbije.Partizan je poveo golom Rikarda Gomeša u sedmom minutu, izjednačio je Filip Stuparević u 29, a pobedu domaćem timu doneo je Bibras Natho golovima u 52. minutu sa penala i u 68. minutu.

Crno-beli su upisali 13. pobedu od početka šampionata i prvi su na tabeli sa 40 bodova, odnosno imaju osam bodova više od Crvene zvezde koja ima meč manje. Na drugoj strani, Metalac je pretposlednji sa 12 osvojenih bodova.

Izabranici Aleksandra Stanojevića poveli su već u sedmom minutu golom Rikarda Gomeša.

Posle greške igrača Metalca na sredini terena usledio je kontranapad Partizana, Rikardo je izašao sam ispred golmana Mateje Maslarevića, predriblao ga je, ali je njegov udarac zaustavio Filip Bačkulja. Medjutim, Rikardo je iz drugog pokušaja pogodio mrežu i doveo crno-bele u vodjstvo.

Metalac je zapretio samo dva minuta kasnije kada je Stuparević pogodio prečku, ali se iskupio u 29. minutu. On je tada iskoristio grešku Siniše Saničanina i poravnao rezultat na 1:1.

Crno-beli su zaigrali bolje u nastavku i poveli su u 52. minutu, a strelac je bio Natho sa penala. Prethodno je veliku grešku napravio golman Metalca, koji je loše reagovao i praktično poklonio loptu Rikardu, a potom ga i oborio.

Domaći tim je nakon tog gola propustio nekoliko dobrih prilika, ali je pitanje pobednika rešio u 68. minutu drugim golom Natha, a posle asistencije Jojića.

Partizan će u narednom kolu Super lige Srbije dočekati Čukarički, dok će Metalac ugostiti Napredak.

TOK MEČA:

Kraj meča.

90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta.

83. minut - Čini se kao da oba tima čekaju kraj meča!

80. minut - Delko bolja igra Partizana u drugom poluvremenu! Metalac bez šanse u Humskoj nakon dobrog prvog dela igre.

74. minut - Nova šansa za Partizan, sada je Marko Živković imao dobru situaciju posle Pantićevog dodavanja, ali je bek crno-belih loše šutirao.

68. minut - GOOOOOOOOL - Novi gol Partizana. Novi pogodak Bibrasa Natha. Sada je Jojić sjajno proigrao Izraelca kom nije bilo teško da postigne i drugi pogodak na meču.

61. minut - Dve dobre šanse za crno-bele, ali je Maslarević uspeo da se iskupi za grešku. Pucao je Rikardo, potom i Jović, ali je golman Metalca sjajno reagovao u oba navrata.

56. minut - Opao je ritam utakmice nakon gola Bibrasa Natha.

52. minut - GOOOOOOOOL - Natho sa penala donosi prednost Partizanu.

50. minut - PENAL! Velika greška golmana gostiju! Maslarević je srušio Rikarda Gomeša nakon što mu je pobegla lopta, a sudija Lazar Lukić je odmah pokazao na belu tačku.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

45. minut - Završeno je prvo poluvreme u Humskoj.

42. minut - Prva izmena na meču, Ivan Obradović neće moći da nastavi susret u Humskoj, a na teren će Slobodan Urošević. Potencijalni problem za rotaciju crno-belih u paklenom ritmu koji dolazi.

39. minut - Novi udarac Rikarda glavom sa desetak metara posle centaršuta Meniga sa leve strane, ali lopta ide pored stative gola Metalca.

33. minut - Nova prilika za Metalac, ponovo je Partizan imao sreće posle sjajne akcije gostiju. Od svega samo gol-aut za Aleksandra Popovića. Na mukama su crno-beli posle primljenog gola.

28. minut - GOOOOOOOOL - Isplatila se gostima ofanzivna igra i napadi, pa su tako Milanovčani uspeli da izjednače u Humskoj preko Filipa Stuparevića koji je bez sumnje bio najopasniji u ekipi Metalca.

Partizan
foto: Partizan. rs

23. minut - Na polovini prvog poluvremena smo, domaći imaju prednost, ali nisu tako dominantni kao što se očekivalo. Gosti iz Gornjeg Milanovca ozbiljno prete.

15. minut - Otvoreno se igra na obe strane. Gosti nisu došli da se brane, a crno-beli ne odustaju od napadačke igre ni posle ranog vođstva.

11. minut - PREČKA! Mnogo sreće za Partizan, umalo da Metalac ekspresno izjednači, ali okvir gola sprečio je Stuparevića da pogodi mrežu.

7. minut - GOOOOOOOOOL - Partizan već vodi u Humskoj. Strelac je Rikardo Gomeš, a ovo je njegov 16. gol u šampionatu.

4. minut - Prva opasnost pred golom Metalca, siguran je bio Maslarević.

1. minut - Počela je utakmica u Humskoj!

Partizan
foto: Partizan. rs

SASTAVI:

Partizan: Popović, Miljković, Miletić, Saničanin, Obradović, Jojić, Zdjelar, Pantić, Menig, Terzić, Rikardo.

Metalac: Maslarević, Stojić, Fićović, Cvetković, Krajišnik, Odada, Stuparević, Antonijević, Bačkulja, Mlađović, Vlalukin.

- Gostujući tim na današnjem meču nastupa sa čak pet igrača iz kategorije "bonus fudbaleri" (rođeni 2000. godine i kasnije)

Partizan
foto: FK Partizan

Crno-beli imaju odličnu priliku da odmaknu večitom rivalu na čak osam bodova (uz utakmicu više).

U Humsku je stigao tim koji igra jako loše ove sezone i nalazi se na pretposlednjem mestu Superlige. Metalac će pokušati da napravi čudo, kao što je to juče uradio Radnik protiv Crvene zvezde, ali pitanje je koliko će moći protiv silno motivisanog Partizana.

Aleksandar Stanojević, šef struke domaćina, pozvao je na oprez:

- Izuzetno zahtevan meč. Metalac je mlada i poletna ekipa. Igraju dosta visoko i stvaraju šanse. Žele kroz igru da dodju do rezultata. Ali to i nama otvara odredjene mogućnosti - poručio je Stanojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track