Kurti: Ne osećam se ugroženim zbog pretnji smrću

Vesti 28. okt 202112:18 > 12:34 3 komentara
N1

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da se ne oseća ugroženim nakon što je putem društvenih mreža dobio pretnje smrću.

„Ne osećam ugroženim, ali organi bezbednosti su ti koji procenjuju pretnje i preduzimaju mere u skladu sa određenim okolnostima. Ni juče ni danas nisam menjao agendu angažovanja“, rekao je Kurti.

Povezane vesti

Kako javljaju mediji, pretnje Kurtiju je uputila osoba sa profilom na jednoj od društvenih mreža pod nazivom „Marki Mario“ i ponudio je nagradu od 35.000 evra osobi koja ga ubije.

Kosovska policija saopštila je da je odmah nakon dobijanja informacija u vezi sa pretnjom Kurtiju preduzela sve neophodne mere i operativno-istražne radnje.

Kurtiju je policija povećala mere bezbednosti premijera, uključujući blisku zaštitu, ali je takođe poslala jedinice za brzo reagovanje iz regiona Prištine koje se sastoje od dva policajca, da obezbede njegovu rezidenciju.

„Kosovo nikada nije imalo ovakav ekonomski rast“

Kurti je izjavio da privreda Kosova nikada nije imala tako velik rast kao u sedam meseci od kada je formirana nova vlada, ističući da je došlo do povećanja izvoza i ekonomskih aktivnosti.

„Privreda nikada do sada nije imala veći rast, jer je izvoz povećan više od 60 odsto, ekonomska aktivnost više od 30 odsto, a prihodi budžeta za 34 procenta. Pandemija nam dokazuje da proizvodnja ima i ključnu ulogu u smislu održivog otvaranja radnih mesta“, rekao je Kurti.

Ministar finansija Kosova Hekuran Murati naveo je da su nove mere za subvencionisanje investicionih kredita i za podršku izvozu, koje od danas primenjuje Vlada Kosova, paketi koji imaju za cilj podršku lokalnim proizvođačima.

„Svrha ovih mera je stvaranje lokomotive za funkcionisanje privrede. Biće subvencionisani krediti za sva preduzeća koja žele da rastu. Kada povećamo proizvodne kapacitete, podržaćemo naše proizvođače i u drugim oblastima, pa će biti grantova i do 20.000 evra za neophodnu obuku u cilju školovanja kvalitetnih kadrova“, rekao je Murati.

Nove mere su deo programa podrške privredi u prevazilaženju problema koje je stvorila pandemija koronavirusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare