Silente ima novi singl, 'Poljubi me za kraj'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.10.2021.

0

Silente

Silente

Dubrovački bend Silente objavio je singl i videospot 'Poljubi me za kraj' koji će se naći na njihovom nadolazećem četvrtom studijskom albumu planiranom za 2022. godinu

Nakon samo jedan dan emitiranja spot je uhvatio visoku 11. poziciju na glazbenom trendingu You Tubea.

Novu pjesmu autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, a glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović. I ovoga puta snimljena je uz produkciju Nikše Bratoša, koji je s bendom radio na njihovim najvećim hitovima. Nakon što je s “Navečer se srca lome” započela sjajna nova faza Silentea, nastavljena je velikim singlovima “Mene moje uši lažu” i “Nikada ovako”, koji su se oboje našli na ljestvicama najizvođenijih pjesama u državi.

“Ne bih htio da me netko tjera od sebe dok briše suze. Hej, ne kaže se tako zbogom. Svako ponekad ubije nekog koga voli, ali nema suza na prvoj crti. Budi brza, budi hrabra i poljubi me za kraj odmah na početku... tako bi ja barem rekao nekome da se voli i živi, ali zapravo nemam ni blizu toliko snage da napravim išta osim neku malu pjesmu o tome. Zato i je tako čudna, niti sretna niti tužna. Kao i ostatak novog albuma uostalom. Uvijek ista priča, naizgled je sve to tako jednostavno, ali tragedija ispod toga je duboka. Birali smo male riječi i male motive da opišemo veliku borbu”, poručuje Sanin, nadajući se da će se netko pronaći u svemu.



“Ako je poljubac za kraj potreban da ja krenem ispočetka, onda mi ga daj i pusti me da prođem. Što je ta bol u usporedbi s ljepotom novog početka koja se nazire iza ove patnje. To je moja prilika da budem bolja. Idem tamo pa što bude, zaljubljena u tu neizvjesnost”, poručuje Doris iz Silentea, dok Tibor nastavlja: “Dolazi lijepo vrijeme za Silente. Bar za njegovu muziku. Nadam se vidjeti puno publike s dobrim starim osmijehom na što više koncerata. Obucite najbolje tenisice, bit će mega.”

Novi singl prati i spot koji je bend snimao u svom Dubrovniku, i to u Muzeju selfija i uspomena, te u hotelu Lacroma. Potpisuje ga dubrovački snimatelj Miran Brautović iz Palm Production, s kojim je bend surađivao na spotu za “Navečer se srca lome”. Sve je snimano pod vodstvom BAAM Produkcije i Mara Kockovića koji je radio i na prethodnom singlu “Nikada ovako”.

Singlom "Poljubi me za kraj” Silente još jednom uvodi u novo poglavlje svog rada koje će biti zaokuženo četvrtim albumom u izdanju LAA-a. Nova pjesma dostupna je na svim streaming servisima.


VIŠE O TEMAMASilente




Povezano