Vesti

0

Čomić: Zakonima kreiramo prijateljsko okruženje za poslaovanje

Autor: SA

Izvor: Beta

Čomić: Zakonima kreiramo prijateljsko okruženje za poslaovanje

Izvor: Beta/Milan Obradović

Ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić izjavila je danas u Skupštini Srbije da je cilj tri predložena zakona kreiranje prijateljskog okruženja za sve poslove u državi.

Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Pametna brojila) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj treba da omogući veći uvid u to šta i koliko trošimo i da svako u svom domaćinstvu razmišlja kako da uštedi energiju.

"Drugi cilj je smanjenje gubitaka, a treći smanjenje operativnih troškova", rekla je ministarka.

Zakonom o postupku registracije u Agenciji za privredne registre menja se ono što su do sada bile primedbe korisnika, a i zakon se usklađuje sa ostalim zakonima.

Kako je objasnila Čomić, želi se postići unapređenje za početak poslovanja, da se sve uskladi sa Zakonom o elektronskoj upravi i harmonizuje ukupni proces digitalizacije.

"Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, je knjiški primer šta znači transformisati društvo uz pomoć evropskih integracija" rekla je Čomić. Dodala je da se radi o merama iz akcionog plana 2020 - 2022. kada je reč o prekršajima u slučaju osnivanja i s ciljem da se spreči unos imovine stečene kriminalom.

Ministarka je pozvala poslanike da u raspravi predlože dodatna rešenja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR