5 od 5 pobeda za vozača ABARTH-a

Zvezda Abarth vikenda bio je Darius Polonski. Sa Lukasom Sitekom kao suvozačem na Abarth 124 reliju koji je pripremila organizacija Rallytechnology i uprkos tome što je prvog dana bio u začelju, poljski vozač odneo je svoju petu pobedu sezone i završio je četvrti na ERC2, pretposlednjoj trci ove sezone FIA evropskog reli šampionata.

Roberto Gobin i Fabio Grimaldi (ITA-Evo Motorsport) popeli su se na podijum u seriji samo za „škorpione“, dok su Martin Rada i Jaroslav Jugas (CZE – Agrotec) morali da razviju belu zastavu nakon SS9.

Na mađarskoj stazi, Polonski je postavio tempo prvog dana, povećavajući svoje vođstvo u odnosu na Martina Radu sa svakom novom trkom, ali tokom SS7, ovaj Poljak je imao problem sa pumpom za gorivo i morao je da se zaustavi dva puta, izgubivši za 3’33” od Rade, koji je preuzeo vođstvo.

U drugoj trci, drugog dana, međutim, došlo je do preokreta za Martina Radu, koji je završio van staze tokom SS9, i morao je da preda pobedu Polonskom ponovo.

Poljski vozač je uvećao svoje vođstvo nad Robertom Gobinom i suvozačem Fabijom Grimaldijem a takođe je povratio poziciju u ERC2 klasifikaciji, završivši kao četvrti. Kontinentalna serija, koja će biti domaćin Abarth reli kupa, okončaće se između 18. i 20. novembra na Reliju na Kanarskim ostrvima.

Na stazi Hokenhajmring, u pretposlednjoj rundi ADAC Formel 4 Powered by Abarth takmičenja, u prvoj trci, prva pobeda je otišla Francuzu Viktoru Bernijeu (FRA – R-ace GP), koji je iskoristio penal Oliveru Berman (BGR – Van Amersfoort Racing) zbog kontakta sa Timom Tramnicem (GER – US Racing), koji je bio drugi na finišu sa svojim suvozačem Vladom Lomkom (RUS – US Racing).

U trci 2, kontakt na početku izbacio je Nikitu Bedrina (RUS – Van Amersfoort Racing), dok su na prvom mestu borci za titulu – Berman i Tramnic – zamenili pozicije nekoliko puta. Nemac je pobedio britanskog vozača, i pobednika prve trke, Bernijea.

Među novima, pobedu je odneo Aleks Dun (IRL – US Racing), koji je bio četvrti na finišu. U trci 3, Luk Brauning (GBR – US Racing) popeo se na najviši deo podijuma, ispred dva trkača Vam Amersfoort Racing-a, Džošue Dufeka i Olivera Bermana.

Preostala je još samo jedna runda, a Berman vodi sa 23 poena ispred Tima Tramnica. Tri trke na Nirburgringu, od 5. do 7. novembra, biće odlučujuće za titulu 2021.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde