Vesti

0

Sleteo iz Nemačke u Niš sa snajperom u prtljagu

Autor: SA

Izvor: Beta

Sleteo iz Nemačke u Niš sa snajperom u prtljagu

Izvor: Beta/Uprava carina

Carinici su na niškom aerodromu Konstantin Veliki otkrili snajper, digitalni uređaj za osmatranje i termovizijsku kameru u prtljagu 47-godišnjeg srpskog državljanina koji je dopustovao iz Nemačke, saopšteno je danas.

Navodi se da je prekršaj otkriven juče tokom kontrole putnika sa leta iz Dortmunda.

Iako je putnik rekao kako nema šta da prijavi osim ličnog prtljaga, carinici su ispod ličnih stvari pronašli nov snajper "Noblex Rifle Scope 3-18X56 NZ6", digitalni uređaj za osmatranje "Forward FN455" sa pripadajućom opremom i termovizijsku kamere "Pulsar XQ38", čija je ukupna vrednost, na osnovu pronađenih računa, procenjena na oko 4.000 evra.

"Nakon otkrivanja pomenute neprijavljene robe, koja je uz to i na režimu dozvola, putnik je rekao da je lovac i da nije znao da je trebalo da je prijavi", stoji u saopštenju.

Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom do kada će sporna roba biti zadržana a iz Uprave carina su podsetili državljane Srbije da prilikom unošenja opreme i delova lovačkog, sportskog ili vojnog naoružanja u zemlju, moraju imati i dozvole nadležnih ministarstava.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR