Košarkaši Partizana (MN Press)
Košarkaši Partizana (MN Press)

Partizan kao Barselona: Crno-beli u malom društvu neporaženih

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.10.21. | 10:15

Sve više se smanjuje broj timova koji ređaju isključivo trijumfe od početka sezone

Partizanov pobednički niz u ovoj sezoni stigao je do broja 7. Posle Zadra, Splita, Studentskog centra, Cibone, Hamburga i Krke, u sredu uveče pred mladom četom Željka Obradovića poklekao je i Turk telekom, koji nije uspeo da izbaci crno-bele iz ovosezonskog društva nepobedivih u kompletnoj Evropi.

A to društvo je iz nedelje u nedelju sve manje. Ove nedelje su ga napustili italijanski velikani Olimpija iz Milana i Virtus. Milanski tim je porazom od Bajerna pokvario perfektan učinak u Evroligi, dok je Napoli naneo prvi poraz bolonjskim crno-belima u italijanskom šampionatu.

Izabrane vesti

Barselona je, ako se gledaju rezultati u domaćim prvenstvima i tri najveća kontinentalna takmičenja - Evroligi, Evrokupu i Ligi šampiona, trenutno najuspešniji tim. Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa bezgrešna je i u ACB ligi (7-0) i Evroligi ligi (6-0). Ali nije bila bezgrešna u dosadašnjem delu sezone, jer je posle poraza u finalu od Reala ostala bez Superkupa Španije koji se vodi kao zvanično takmičenje.

Dakle, statistički, Partizan je na čelu, jer ima stoodstotan učinak sa 5-0 u ABA ligi i 2-0 u Evrokupu, drugog po kvalitetu evropskog takmičenja. Ali nije jedini koji još nije spuštene glave dočekao kraj nekog meča ove sezone.

Tu su još dva učesnika FIBA Lige šampiona - Sombatelj i Kluž. Sombatelj u Evropi ima 2-0 i u prvenstvu Mađarske 8-0, dok je Kluž sakupio četiri pobede u rumunskom šampionatu, te tri u kvalifikacijama za Evropi i dve u grupnoj fazi Lige šampiona.

U grupi timova sa jednim porazom, uz pomenuti italijanski tandem, nalaze se još Budućnost (Evrokup 2-0, ABA liga 4-1) kojoj je Crvena zvezda pokvarila prefektnost, zatim Nimburk (Liga šampiona 2-1, Češka 9-0), Den Boš (FIBA Evropa kup 2-1, Holandija 8-0) i Benfika (FIBA Evropa kup 2-1, Portugalija 4-0).

Bez obzira na perfektan učinak u oba takmičenja, nije ipak samo Partizan jedini neporažen u Evropi ove sezone, kao ni Sombatelj i Kluž. Ima još ekipa, ali one se takmiče u nacionalnim šampionatima koji ne sapadaju u gornji evropski dom kao što su Jamtland (Švedska 7-0), Kauhajoki (Finska 6-0), Pitešti (Rumunija 5-0), Svendborg (Danska 5-0), Froja (Norveška 5-0), Paralimni (Kipar 4-0), Ventspils (Baltička liga 4-0), Basko (Moldavija 4-0), Pelister (Makedonija 4-0), Masanjo (Švajcarska 4-0), Asker Elijens i Konsgberg (Norveška 4-0)...



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara