Gucati i Haradinaj ostaju u pritvoru; čekaju se garancije

Sudsko veće, kojim je predsedavao sudija Čarls Smit, odlučilo je o nastavku pritvora za Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja.

Izvor: B92

Sreda, 27.10.2021.

23:41

Gucati i Haradinaj ostaju u pritvoru; čekaju se garancije
Foto: Depositphotos/SergPoznanskiy

Za njih će pritvor biti produžen do dostavljanja informacija Kosovske policije o garancijama za njihovo eventualno privremeno puštanje na slobodu, prenosi Ekonomija onlajn.

Specijalizovana veća zatražila su od Kosovske policije da do 26. novembra dostavi neophodne informacije sudu.

Od Kosovske policije su zatražene informacije u vezi sa njenim ovlašćenjima i sposobnostima, posebno u pogledu osoblja i raspoloživih resursa, da ograniči kretanje osoba koje su na privremenoj slobodi, da nadgleda i ograniči njihovu komunikaciju, da sprovodi kućni pritvor i da se u slučaju hospitalizacije obezbede navedene mere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: