Hulk (©Reuters)
Hulk (©Reuters)

Hulk juri Gabigola: Atletiko Mineiro odrađuje posao, Flamengo će morati da "grebe"

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.10.21. | 23:05

Kup Brazila: Noćas na programu revanš mečevi polufinala

Biti najbolji strelac brazilskog šampionata i Kupa je podvig koji su postigli veliki napadači poput Romarija, Edmunda, Freda... Međutim, poneti taj epitet u oba takmičenja iste godine - samo jedan. Hulk, špic Atletiko Mineira, želi da bude drugi u istoriji.

Samo Gabrijel Barbosa, Flamengov golgeter, ima ovaj podvig uz svoje ime. Tokom 2018. godine dok je branio boje matičnog Santosa na pozajmici iz Intera, Gabigol je završio sezonu sa 18 golova u Seriji A i još četiri u Kupu Brazila. Trenutno, iskusni strelac Petlova ima 11 pogodaka u ligi, a pet u najmasovnijem nacionalnom takmičenju.

Izabrane vesti

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------

Na oba turnira, nekadašnji napadač Porta, Zenita i Šangaja SIPG, bori se za titulu kralja strelaca. Trenutno Hulk deli prvo mesto u prvenstvu sa Jurijem Albertom iz Internasionala i Žilbertom iz Baije sa po 11 pogodaka. Napadač je postigao gol protiv Kujabe, a učestvovao je i u ubedljivom trijumfu protiv Fortaleze, u polufinalnom meču Kupa. Rigoni iz Sao Paula i Rosi iz Baije, takođe su po pet puta tresli mrežu.

Atletiko noćas ponovo igra sa Fortalezom, u revanšu polufinala na Kastelau. U preostalom okršaju Flamengo na Marakani dočekuje Atletiko Paranaense (02.30).

02.30: (2,90) Fortaleza (3,15) Atletiko Mineiro (2,40)

Fortaleza i Atletiko Mineiro izlaze na teren u borbi za finale Kupa. U prvom meču Galo je pobedio rezultatom 4:0. Fortaleza, dakle, treba da pobedi sa najmanje četiri gola razlike (4:0, 5:1, 6:2...) da bi meč odvela u penale.

Kao da teskoba nije bila dovoljna zbog razlike na semaforu u prvoj utakmici, trener Huan Pablo Vojvoda će imati mnogo briga za duel i zbog toga će morati da "bije" glavu da sastavi startnu postavu.

Napadač Robson, Jago Pikaču, Tinga i Krispim su van stroja. Treba imati u vidu i da Lavovi već za vikend imaju obaveze u Seriji A, gde imaju velike šanse za plasman u Kopa Libertadores.

02.30: (1,47) Flamengo (4,00) Atletiko Paranaense (6,50)

U verovatno zanimljivijem duelu Flamengo će pokušati da se domogne finala protiv Atletiko Paranaensea. Meč vredi prilične količine novca i borbe za pehar. Sa 2:2 u prvom meču, u Kuritibi, spektakl je zagarantovan.

Pod pritiskom posle tri utakmice bez pobede i, uglavnom, lošim igrama, Flamengo izlazi na teren sa verovatno šest izmena u odnosu na tim koji je prošle subote izgubio od Fluminensea. Sa druge strane, Atletiko Paranaense je bez slavlja na pet proteklih mečeva.

Isla, Leo Pereira i Vilijan Arao se vraćaju u stroj, Filipe Luis je bio suspendovan, a Bruno Enrike i Gabigol su oporavljeni od povrede. To su šestorica igrača koja se očekuju u startnoj postavi Mengaa.

Za kraj, treba dodati da finalisti dobijaju novčanu nagradu od oko 3.500.000 evra, a tim koji podigne trofej osvojiće nešto manje od devet miliona evra.

BRAZIL, KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Četvrtak

02.30: (1,47) Flamengo (4,00) Atletiko Paranaense (6,50) /prvi meč 2:2/

02.30: (2,90) Fortaleza (3,15) Atletiko Mineiro (2,40) /prvi meč 0:4/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kup BrazilaJužna AmerikaAtletiko MineiroFortalezaFlamengoAtletiko ParanenseHulk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara