Inspekcija dobila 150 android telefona za kontrolu kovid propusnica

20:10:00 27.10.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Komunalnim inspektorima i komunalnim milicionerima predato je 150 android telefona koji prepoznaju grafičku oznaku - QR kod za očitavanje kovid propusnica. Oni su nabavljeni jer su im potrebni da obavljaju kontrolu pridržavanja nove mere u borbi protiv koronavirusa.

Inspekcija dobila 150 android telefona za kontrolu kovid propusnica


- Želimo pre svega da apelujemo na svest pojedinaca da se pridržavaju mera jer nam nije cilj da kažnjavamo građane, a kazne su izuzetno visoke, nego da sprečimo širenje zaraznog virusa. Ovo je samo jedan od koraka ulaganja Grada u inspekcijske službe jer ćemo do kraja ove godine na ulicama Novog Sada imati još 33 komunalna milicajca koji su prošli obuke i time ćemo svakako pojačati rad te službe. Takođe, izdvojena su značajna sredstva za nabavku deset vozila za potrebe komunalne inspekcije i milicije koja će im tokom novembra biti na raspolaganju - naveo je član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić.

Prilikom primopredaje, načelnik inspekcije Miroslav Laketić je dodao i da su pored kontrole Kovid sertifikata, pažnju posvetili i kontroli tržnih centara, trgovinskih objekata i javnog gradskog prevoza, gde su u više od 35 slučajeva sankcionisali putnike koji nisu nosili zaštitnu masku tokom korišćenja javnog prevoza, što je predviđeno Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Inače, inspekcija ni drugog dana kontrole, kao ni prvog, nije zatekla građane bez kovid sertifikata. Kako kažu, veliki broj ugostitelja od ponedeljka radi samo do 22 sata.

- Trenutno nam je u fokusu kontrola posedovanja kovid sertifikata prilikom boravka u zatvorenim prostorima posle 22 časa. U poslednjih nekoliko dana intezivno radimo kontrole, a u ponedeljak i utorak uveče smo izvršili više od 100 kontrola ugostiteljskih objekata. S obzirom na to da su ponedeljak i utorak radni dani, ugostiteljski objekti nisu bili toliko posećeni, a i dobar deo tih objekata je sebi ograničio rad do 22 časa. Oni ugostiteljski objekti koji su radili nešto duže ispoštovali su predviđene mere, a to smo utvrdili prilikom detaljne provere posedovanja kovid sertifikata kako zaposlenih, tako i posetilaca - navodi Laketić.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.0 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?