Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 27. 10. 2021.

| Sport

Radnički tek u nadoknadi slomio otpor Vranjanaca za plasman u osminu finala Kupa

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnički Niš
Stevanović jedini strelac na "Čairu", foto: M. M.

Mnogo teže od očekivanog, fudbaleri Radničkog iz Niša savladali su ekipu Dinama iz Vranja rezultatom 1:0 i tako se plasirali u osminu finala Kupa Srbije. Jedini pogadak na stadionu ”Čair” viđen je duboko u nadoknadi vremena kada je štoper Nišlija Stevanović pogodio mrežu Vranjanaca.

I pored toga što je trener Radničkog Radoslav Batak na teren poslao kombinovani sastav, očekivlaa se mnogo lakša pobeda Nišlija. Ipak, Vranjanci i pored lošeg stanja na tabeli u Srpskoj ligi Istok uspevali su da se odbrane čitavih 90 minuta, pa ih je samo nekoliko sekundi delilo da dođu do penala.

Već u 1. minutu utakmice imali su šansu domaći fudbaleri, kada je Kasalica uputio šut, ali je golman Dinama Petrović intervenisao nogom u stilu rukometnih golmana. Najbolju priliku da dođu u vođstvo u prvom delu niški tim imao je u 11. minutu. Nakon što je Milenković oborio Kasalicu u kaznenom prostoru, odgovornost je pruzeo Pejović, međutim njegov udarac završio je na stativi.

Prvi put Vranjanci su pripretili u 26. minutu kada je Ćirkovićev udarac odbio Kahriman, a još dva puta je ekipa Radničkog pripretila do kraja poluvremena. Prvo je udarac Ilića sa 25 metara uz pomoć prečke odbranio Petrović, koji je dobro intervenisao i nakon još jednog pokušaja Kasalice u finišu prvog dela.

Nastavili su sa terenskom inicijativom izabranici trenera Bataka, a dobru priliku imali su 60. minutu. Rezervista Mitrović probio po desnoj strani, ali je Kasalica opet promašio. Ovoga puta sa svega tri metra umesto da loptu prosledi u mrežu on pogađa prečku. U 89. minutu gosti su ostali sa 10 fudbalera na terenu, pošto je kapiten Spasić zaradio drugi žuti karton, pa mu je sudija Jeknić pokazao put u svlačionicu.

Ipak, da ne dođe do penala pobrinuo se štoper Stevanović koji je u nadoknadi vremena svom timu doneo plasman u osminu finala Kupa. Vujadinović je uputio centaršut, Mićibuči je pokušao, Petrović je odbio loptu, ali samo do noge defanzivca Nišlija koji je loptu gurnuo u mrežu, ali pogodak nije proslavio, s obzirom na to da je dugo nastupao za Dinamo kao pozajmljeni igrač Radničkog.

Tim sa ”Čaira” već u subotu igra meč 15. kolo protiv ekipe Mladosti iz Lučana.

1/16 finala Kupa Srbije: Radnički Niš - Dinamo Vranje 1:0 (0:0)

Stadion: Čair;

Sudija: Stefan Jeknić;

Strelci: Radnički: Stevanović;

Žuti kartoni: Radnički: Savić; Dinamo: Milenković, Spasić (2);

Crveni kartoni: Dinamo: Spasić;

Radnički: Kahriman, Stevanović, Savić, Ćirković, Todoroski (od 71. minuta Spasić), Tomić, Pejović, Arsić od 46. minuta Mićibući) , Ilić (od 46. minuta Mitrović), Duronjić od 57. minuta Vujadinović), Kasalica;

Dinamo: Petrović, Ambruš, Novković, Ćirković (od 65. minuta Šćepanović), Savić (od 71. minuta Stanković), Spasić, Milenković, Đorđević, Veličković  (od 71. minuta Marković), Hristić, Milenković;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Todor

    19:50 // 28. 10. 2021.

    Katastrofa od pristupa, odnosa i same igre na terenu! Nekada su trećeligaši služili za popravljanje realizacije tima!!! Sada ih naš Real jedva dobija!!!! Sledeće dve utakmice kod kuće moramo da dobijemo ili opet razlaz sa trenerom!!! Batak nište nije poboljšao od dolaska…
    Crno nam se piše!!!! Sve neznalice vode klub, teško nama!!!

  • ђура

    21:52 // 27. 10. 2021.

    Честитке за победу и пролаз у осмину .

    • Razbubriga

      00:36 // 28. 10. 2021.

      ...sa sirom i osminu sa spanacem !

  • Ица

    20:09 // 27. 10. 2021.

    У свим сегментима игре смо потпуно надиграли увек неугодне Врањанце и заслужено тријумфовали!

    • Slonce Dambo

      21:04 // 27. 10. 2021.

      Pa nisi pobedio Dinamo Moskvu nego Dinamo Vranje!! Ma da upravu si svi su neugodni za nas! Svaka cast treneru Bataku i njegovim satelitima(savetnicima, znalcima, strucnjacima, ekspertima, suflerima) na VELIKOJ POBEDI!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: