Ilustracija, (KK Crvena zvezda)
Ilustracija, (KK Crvena zvezda)

Evroliga kaznila Zvezdu i poslala joj poslednje upozorenje

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.10.21. | 17:26

Crveno-beli kažnjeni sa 3.000 evra zbog ubacivanja tvrdih predmeta (upaljača i kovanica) tokom utakmice protiv Albe

Poznato je da je i u prošlosti Crvena zvezda imala problema sa kaznama Evrolige, a sada je stigla nova i tiče se ubacivanja tvrdih predmeta na parket.

Zbog toga će Zvezda platiti 3.000 evra. Uz upozorenje da bi se eventualni ponovljeni prekršaj sledeći put još oštrije kaznio.

Izabrane vesti

Saopštenje crveno-belih prenosimo u celosti.

Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je u sredu sa 3.000 evra zbog ubacivanja tvrdih predmeta (upaljača i kovanica) tokom utakmice 5. kola Evrolige protiv Albe u Beogradu.

Evroliga je navela da se srpski klub kažnjava sa 3.000 evra zbog bacanja predmeta na teren tokom meča petog kola sa Albom.

U saopštenju se navodi da je sankcija izrečena u skladu sa članom 29.2.h) Disciplinskog kodeksa Evrolige.

Kazna koju je izrekao disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan odnosi se na prekršaj prema disciplinskom pravilniku tog takmičenja, a to je bacanje tvrdih predmeta u teren tokom utakmice.

Duel između Crvene zvezde i Albe na programu je bio 22. oktobra, a slavio je tim iz Berlina sa 78:63.

KK Crvena zvezda još jednom podseća da su minimalne moguće kazne za ovakve vrste (ponovljenih) prekršaja: Izricanje novčane kazne od 30 hiljada evra, suspenzija dela tribina, cele hale, gubitak utakmice ili plej-of serije, i oduzimanje bodova.

Zato klub još jednom apeluje na sve koji dolaze da bodre naš tim na utakmicama i koji prave fantastičnu atmosferu, da fer, korektno i sportski bodre naše momke jer u svakom drugom slučaju KK Crvena zvezda preti mnogo oštrija kazna!

Naredni meč u Evroligi u Beogradu, KK Crvena zvezda igra narednog četvrtka protiv Panatinaikosa u hali Aleksandar Nikolić”, stoji u saopštenju.


tagovi

KK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara