');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

"NEMA VIŠE MOJIH ANĐELA..." Čonoplja zavijena u crno što su u stravičnoj nesreći POGINULI MAJKA I DVA SINA, meštani: "Ne pamtimo ovoliku sahranu, bili su divni momci, svima za primer"

Sinovi i majka, Duško (35), Damir (38) i Radmila Perić (54) koji su stradali u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Okučana u Hrvatskoj sahranjeni su danas u rodnoj Čonoplji u prisustvu skoro cele varošice.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Sahrana porodice Perić Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija
Sahrana porodice Perić

- Joooj, jooj, anđeli moji, tata prati svoje sinove, moje anđele. Odoše moja tri lepa anđela -odjekuje grobljem u Čonoplji.

Sahrana porodice Perić
Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija
Sahrana porodice Perić

Više stotina ljudi iz ovog mesta, Sombora i okoline ispratilo je na večni počinak Radmilu Perić i njene sinove Duška i Damira. Brojna rodbina je nad tri kovčega jecala i grlila fotografije nastradalih.

- Tetka moja, braćo, joooj, anđeli moji - prolama se selom.

Pročitajte još

Čonopljani ne pamte ovoliku sahranu niti ovako strašnu nesreću koja je zadesila njihovo mesto i potresla srpsku javnost, a za preminule Periće imaju samo reči hvale.

- Možda sada sve zvuči kao kliše i ono ’’o pokojniku sve najlepše’’ ali Duško i Damir su bili divni momci i mnogima su mogli služiti za primer. Duško je završio za kuvara i bio je pravi virtuoz u kuhinji te je zbog toga i dobio posao u Hrvatskoj u jednom poznatom restoranu gde je sa bratom odlazio sezonski tokom leta da zaradi nešto novca. On je radio kao kuvar a Damir kao konobar i sve je to dobro funkcionisalo. Snalazili su se, bili su pošteni i vredni i imali su dovoljno za život koji je sada nažalost prevremeno prekinut – priča za ’’Blic’’ prijateljica pokojne braće.

Nesreća u kojoj je poginula porodica iz Srbije
Foto: youtube/index.hr / screenshot
Nesreća u kojoj je poginula porodica iz Srbije

Kaže da je Duško za sobom ostavio divnu suprugu Ivanu sa kojom je već dve godine u braku i sa kojom je planirao da ima decu samo da se finansijski dovoljno obezbede dok se Damir još nije bio oženio.

- Svi smo nemi od tuge i ne znamo šta su bogu zgrešili da tako završe. Cela Čonoplja plače za njima. Nas je ovde malo, svega oko 5.000 stanovnika i svako svakoga poznaje a Duška, Damira i Radmilu znali su svi i pamtiće ih samo po dobrom - zaključuje naša sagovornica odmahujući glavom u neverici.

Sahrana porodice Perić
Foto: Biljana Vučković / RAS Srbija
Sahrana porodice Perić

Duškova svastika Vanja skrhana bolom kaže da još ne može da veruje da joj nema zeta, Damira i tetka Radmile, kako ju je zvala, te da se jako brine za sestru Ivanu i čika Čedomira, oca i supruga poginulih.

- Evo od kada su nam javili za ovu strahotu ne možemo da dođemo k sebi a ja se koliko – toliko trudim da budem prisebna ne bih li probala nekako da utešim sestru Ivanu i čika Čedomira koji po ceo dan jeca i jedino što izgovara jeste: ’’Da mi je bar jedan sin ostao živ.’’ Ne znam kako će se sve ovo završiti i kako će Ivana i njen svekar sve ovo izdržati. Pristižu rodbina i prijatelji sa svih strana u nadi da će im nekako pružiti utehu i pomoć ali džaba. Nema njihovih najmilijih. Nadam se da će smoći snage da posle ove strahote nastave da žive koliko toliko normalnim životom – jada se Vanja.

Podsetimo, Duško, Damir i Radmila poginuli su u petak oko 15 časova kod Okučana u Hrvatskoj kada je na njihov automobil ’’reno’’ naleteo kamion hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao Armin B. (25) državljanin Bosne i Hercegovine. Prema prvim rezultatima istrage do nesreće je došlo kada je Armin vozeći kamion sa prikolicom za prevoz kola pokušao da siđe sa auto-puta te kada je skrenuo levo nije prilagodio brzinu kretanja zbog čega je prešao u traku kojom se kretao ’’reno’’ kojim je upravljao Damir Perić. Kamion je prvo udario u zaštitnu ogradu, a onda je zadnjim delom zakačio prednji deo automobila. Kako je nastavio da se kreće nekontrolisano, udario je i zadnji deo vozila. Bez obzira na brzu reakciju ekipe Hitne pomoći lekari su na mestu nesreće samo mogli da konstatuju smrt porodice iz Čonoplje koji su podlegli teškim povredama zadobijenim u sudaru.

Krenuli da obiđu kuću pokojne bake

Nezvanično saznajemo da su Duško, Damir i Radmila u petak krenuli u Bosnu da obiđu kuću Radmiline pokojne majke koja je preminula pre nepunih godinu dana. Kako tvrde njihovi prijatelji, tu kuću sa okućnicom Radmila je planirala da ostavi unucima koje nažalost nije dočekala. Prema izveštaju hrvatske policije, vozač kamiona Armin B. nije bio pod uticajem alkohola ali je ipak upućen u bolnicu na dodatnu kontrolu nakon čega je priveden i protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.