Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 27. 10. 2021.

| Društvo

Dogovor u kafiću oko posla za člana SNS nije okarakterisan kao koruptivno delo, prebačeno nižem tužilaštvu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
sud
Predmet prebačen Osnovnom javnom tužilaštvu na dalju nadležnost; foto: T. T.

Slučaj trojice članova SNS-a koji su krajem avgusta u kafiću u Nišu ugovarali kako će jedan od njih dobiti posao u školi i platiti mito, kako je ocenjeno u Višem tužilaštvu, nije koruptivno delo, već se može karakterisati eventualno kao krivično delo prevara u pokušaju. Zato je slučaj prebačen Osnovnom javnom tužilaštvu, odakle navode da će u vezi sa ovim događajem biti saslušano još ljudi.

Iako je najpre predmet razgovora u niškom kafiću, gde su trojica članova SNS-a dogovarali zapošljavanje i govorili o plaćanju, preuzelo prvo Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva, sada je prosleđen Osnovnom.

Iz Višeg tužilaštva kažu da su ocenili da nije reč o nekom od krivičnih dela za koje su oni nadležni, pa da je zato ovaj predmet prosleđen.

Nakon analize policijskog izveštaja i dostavljenih priloga ocenjeno je da se u konkretnom slučaju može eventualno raditi o krivičnom delu prevara u pokušaju i s obzirom na tu okolnost izveštaj je prosleđen na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu - kažu iz Višeg tužilaštva.

Iz niškog Osnovnog tužilaštva potvrđuju da im je Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva dostavilo predmet i kažu da će naložiti policiji da u vezi sa ovim slučajem razgovara sa još nekim ljudima.

Predmet nam je dostavljen na nadležnost od strane Koruptivnog odeljenja. Mi nastavljamo preduzimanje određenih radnji. Naložićemo da se obave razgovori sa još nekim licima pa ćemo nakon toga doneti odluku - navode iz Osnovnog javnog tužilaštva.

Podsetimo, građani su 26. avgusta ove godine slušali razgovor trojice članova SNS-a u kafiću, od kojih bi jedan trebalo da dobije posao nastavnika muzičkog u osnovnoj školi u Doljevcu, drugi je posrednik, a treći garantuje da će prvi, ako plati 1.000 evra, dobiti posao.

Da su oni ispitani u policiji, ali u svojstvu građana i bez krivičnih prijava, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva istog dana kada je objavljen snimak razgovora, a početkom septembra policijski izveštaj dostavljen je Odeljenju za suzbijanje korupcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    14:28 // 28. 10. 2021.

    Zejtin 200,gorivo 180...

  • Срба

    20:06 // 27. 10. 2021.

    Наше назови правосуђе сваким даном изналази све дубље и дубље дно…..

  • Nislika

    18:27 // 27. 10. 2021.

    Javna tajna da se posao u skoli dobija samo preko stranke uz mito. Dosli smo do toga da diler droge moue da postane profesor nemackog u gimnaziji...

    • Naissus

      18:52 // 29. 10. 2021.

      Sta ostaje ostalima kad vlasnik najvece plantaze marihuane na Balkanu, sedi na celu Srbije?

      Mislite o tome ....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: