Olivije Žiru (Reuters)
Olivije Žiru (Reuters)

Žiru postaje miljenik San Sira, Milan može ružno i na sreću (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.10.21. | 22:42

Rosoneri na jedvite jade slomili žilavi Torino

Malo ko je verovao da Milan može da ponovi blistav start iz prošle sezone, ali Rosoneri beleže još bolje rezultate nego tada! Večeras su opet samostalno iskočili na prvo mesto tabele Serije A, zabeležili su šestu uzastopnu pobedu u prvenstvu i imaju neverovatnih 28 od mogućih 30 bodova! Prošle sezone su posle 10 kola imali 26...

Nova žrtva Milana je bio žilavi Torino koji će imati za čim da žali posle večerašnjeg duela – 1:0.

Izabrane vesti

Nije Milan bio bolji večeras, čak su gosti imali opasnije šanse i u poslednjih desetak minuta se Milan grčevito branio ali je uspeo. Pokazao je Piolijev tim da ume da pobeđuje i bez goleada i kada ne igra dobro.

Opet su Rosonerima nedostajali neki bitni igrači poput golmana Menjana, Braima Dijaza, Anta Rebića, Alesandra Florencija… Ali Pioli je od početka sezone navikao da sastavlja tim bez gomile odsutnih. Za razliku od prošlog meča protiv Bolonje, večeras je u špicu počeo Žiru, a Ibrahimović je ostao na klupi. Rade Krunić je zaigrao kao ofanzivni vezni sa Leaom i Salemakersom po krilima i tandemom centralnih veznih Tonali – Kesi

Torino je počeo agresivnije što je zaštitini znak Jurićevih ekipa ali je Milan poveo u 14. minutu iz prve šanse. Tonali je izveo korner, Rade Krunić bio najviši u skoku pa je poslao loptu u suprotan ugao, a Žiru je bio ispred gol-linije za svaki slučaj da potvrdi pogodak. Možda bi lopta ušla i posle Krunićevog šuta da je nije dirao…

Kako god, Francuzu je to bio treći gol u tri prvenstvene utakmice na San Siru što je od 1994. godine pošlo za nogom samo Mariju Baloteliju. Iskusni Francuz kupljen je letos za 1.000.000 evra od Čelsija i pokazuje se kao sjajan potez Milana. Pogotovo što je Ibrahimović imao mnogo problema sa povredama i propustio ozbiljan broj utakmica.

Bio je to sjajan početak za Milan, ali je problem sve ono što je usledilo posle. Torino je bolje igrao, a Milan nije uspevao da stvori šansu. Nisu ni gosti napravili neke ogromne prilike, ali su imali incijativu i bili opasniji. Sve do finiša poluvremena kada je Rade Krunić opet bio sjajan u skoku i umalo pogodio za 2:0.

Pioli je na poluvremenu zamenio požutele Romanjolija i Kalulua, ušli su Kjer i Ernandez, a na drugoj strani je Jurić uveo bivšeg Milanovog beka Rikarda Rodrigeza. Drugo poluvreme je počelo prilično bojažljivo sa obe strane, jedini iole opasni pokušaji su dolazili posle prekida, pa su treneri nastavili da menjaju i da se nadmudruju. Uvođenje Bakajoka i Benasera je pokazalo Piolijevu nameru da izbalansira posed lopte, dok je Jurić tražio dobitnu kombinaciju u ofanzivi i uveo Sanabriju, Prata, a na kraju i iskusnog Zazu i napao je u finišu.

Jurićeve promene su donele totalnu ofanzivu i prave šanse za goste. Sanabrija je imao prvu, ali je Tatarušanu sjajnom intervencijom pokazao da nije tako loša zamena za Menjana. Usledila je još bolja prilika za Toro kada je Prat u 85. minutu pogodio prečku. Sreća je pogledala Rosonere, morao je i Ibrahimović na teren u finišu i domaćin je uspeo nekako da sačuva minimalno vođstvo i osvoji tri boda velika kao kuća. Poslednju šansu je Toro imao u nadoknadi vremena kada je Vanja Milinković Savić na skoku posle kornera umalo doneo izjednačenje.

SERIJA A - 10. KOLO

Utorak:

Venecija - Salernitana 1:2 (1:0)

/Aramu 14 - Bonacoli 63, Skjavone 90+5/

Specija - Đenova 1:1 (0:0)

/Đasi 66 - Krišito 86 penal/

Milan - Torino 1:0 (1:0)

/Žiru 14/

Sreda:

18.30: (1,45) Juventus (4,80) Sasuolo (7,75)

18.30: (4,80) Sampdorija (3,95) Atalanta (1,80)

18.30: (2,60) Udineze (3,25) Verona (2,95)

20.45: (5,50) Kaljari (4,05) Roma (1,75)

20.45: (7,00) Empoli (4,60) Inter (1,50)

20.45: (2,00) Lacio (3,60) Fiorentina (4,00)

Četvrtak:

20.45: (1,38) Napoli (5,40) Bolonja (8,50)



tagovi

Olivije Žiru

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara