UČIO OD FERGIJA, PA IZBACIO ZVEZDU IZ LIGE ŠAMPIONA: Legendarni trener vodio je Rendžers do finala Lige Evrope!
Foto: Profimedia

IN MEMORIAM

UČIO OD FERGIJA, PA IZBACIO ZVEZDU IZ LIGE ŠAMPIONA: Legendarni trener vodio je Rendžers do finala Lige Evrope!

Fudbal -

U engleskoj Premijer ligi vodio je Everton, a bio je i selektor Škotske, kao i pomoćnik Aleksu Fergusonu na Svetskom prvenstvu 1986. godine i u Mančester junajtedu 2004.

Čuveni škotski fudbalski trener Volter Smit preminuo je u 74. godini, objavio je njegov bivši klub Glazgov Rendžers. Smit je u dva mandata na klupi Rendžersa osvojio ukupno 21 trofej i drugi je najtrofejniji trener kluba u istoriji, nakon Bila Struta. Kao trener "policajaca" gostovao je 2007. godine na Marakani, gde je uspeo da sačuva 0:0 protiv Crvene zvezde (prvi meč 1:0 na "Ajbroks parku") i ode u Ligu šampiona.

Rendžers je te sezone nakon trećeg mesta u grupnog fazi Lige šampiona, prešao u Ligu evrope, gde je stigao do finala i izgubio u finala od Zenita.

U engleskoj Premijer ligi vodio je Everton, a bio je i selektor Škotske. Takođe, radio je u reprezentaciji i kao pomoćnik Aleksu Fergusonu na Svetskom prvenstvu 1986. godine i u Mančester junajtedu 2004. godine. Smit je u martu ove godine imao operaciju i uspešno se oporavio, mada javnosi nije bilo poznato zbog čega je uopšte i završio u bolnici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track