Obradović (Dveri): Zabraniti reklamiranje Rio Tinta na televizijama sa nacionalnom frekvencijom 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/MO)

Lider pokreta Dveri Boško Obradović zatražio je danas zabranu reklamiranja kompanije „Rio Tinto“ na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, „a na prvom mestu na Radio-televiziji Srbije (RTS)“.

Kako se navodi u saopštenju Dveri, Obradović je na konferenciji za novinare ispred zgrade RTS-a rekao da se „Rio Tinto“ tim spotovima „lažno predstavlja“, pokazujući kako je „voda čista, a trava zelena“.

„Istina je potpuno drugačija. Gde god je ova zloglasna multinacionalna kompanija poslovala iza sebe je ostavljala pustoš i haos. Sve je suprotno od onoga kako se predstavljaju u spotu, oni se bave prljavim tehnologijama, uništavaju životnu sredinu i što je posebno dramatično, oni iza sebe ostavljaju čak i građanske ratove“, kazao je Obradović.

Istakao je i da „Rio Tinto“ već otkupljuje imanja i kuće u okolini Loznice „iako nema ni dozvolu za otvaranje rudnika, niti studiju o proceni uticaja na životnu sredinu“.

„Da li bi ‘Rio Tinto’ davao milione da nije siguran da će dobiti dozvolu? Mnogo više nego ‘Rio Tinto’, za ovo zlo okrivljujem (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića i (ministarku rudarstva i energetike) Zoranu Mihajlović“, rekao je Obradović.

Lider pokreta Dveri kazao je i da je uveren da tih reklama ne bi bilo na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom „bez podrške aktuelne vlasti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari