Režimu je potreban sukob naroda i epidemiologa 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ispred zgrade epidemiologa Predraga Kona sinoć se okupio određen broj građana uzvikujući „uhapsite Kona“ i „Mengele, Mengele“. Ispred zgrade nalazilo se i nekoliko policajaca, ali oni nisu reagovali na uzvike i pretnje demonstranata. Dve noći zaredom, građani su se okupljali i ispred doma Branislava Tiodorovoća, uzvikujući slične parole.

Jedan od učesnika protesta je poručio da će od sinoć, pa koliko god bude trebalo, dolaziti ispred njihovih kuća dok ne povuku „nacističke“ mere.

– Po cenu života nećemo da prihvatimo kovid logor koji nam pripremaju, poručili su.

Radomir Lazović iz pokreta Ne davimo Beograd ocenjuje za Danas da je sramno što je policija dozvolila ovako nesto, dodajući da je očigledno da je režimu potreban ovakav vid izazivanja sukoba.

– Mnogo puta smo mogli da vidimo kako se selektivno primenjuje pravda, da zakoni i propisi za neke važe dok oni koji su bliski, ili prosto njihovo delovanje odgovara režimu, prolaze nekažnjeno. Dobrici Veselinoviću je upravo naložena plenidba imovine zbog okupljanja koje smo organizovali, a protiv Ne davimo Beograd se vodi ili vodilo preko 30 sličnih procesa – ističe Lazović.

Novinar Dinko Gruhonjić kaže za Danas da policija ne reaguje iz jednostavnog razloga – epidemiologe je režim poturio kao žrtvene jarce za apokalipsu koju nam je upravo režim izrežirao.

– Srbija je zemlja u kojoj, zahvaljujući ovakvoj vlasti, ljudski život vredi manje od makova zrna. Što nije ni čudo, jer dominira nacionalistička ideologija koja je odgovorna za masovna zverstva iz devedesetih godina. Sada samo ponovo dokazuju da su ubice. A protesti ispred zgrada u kojima žive članovi medicinskog dela Kriznog štaba su izrežirani, i zato policija ne reaguje – zaključuje Gruhonjić.

Ispred zgrade epidemiologa Predraga Kona sinoć se okupila nekolicina građana koji su poručili Konu da ne može više da ih deli i razjedinjuje.

Nekoliko desetina protivnika uvođenja kovid propusnicas sinoć se takođe okupilo ispred zgrade u kojoj se nalazi stan Branislava Tiodorovića, člana Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, koji se zalaže za pooštravanje epidemioloških mera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari