Istraživanje Demostata: Ujedinjena opozicija ima šanse i za pobedu u Beogradu

Vesti 26. okt 202111:44 > 12:22 16 komentara

Na predstojećim beogradskim izborima, opozicija ima šansu za pobedu ukoliko se ujedini, navodi se u danas saopštenim rezulatima ankete istraživačko-izdavačkog centra Demostat o stavovima građana glavnog grada Srbije.

Anketa je urađena telefonom, početkom meseca, na uzorku od 1.200 građana Beograda.

Za Srpsku naprednu stranku i Socijalističku partiju Srbije kao i za opoziciju se opredelilo po 31 odsto od svih ispitanika, rečeno je na konferenciji za novinare.

N1

Predstavnik Demostata Srećko Mihailović je rekao i da je 17 odsto od svih ispitanika bilo neodlučno ili nije htelo da kaže za koga će se opredeliti, dok je njih 21 odsto reklo da ne postoji partija ili koalicija koja može da reši probleme u Beogradu.

Povezano:

On je naveo da među onima koji bi podržali opoziciju, je najviše opredeljenih za grupaciju Stranka slobode i pravde (SSP), Demokratska stranka (DS), Narodna stranka i Pokret sobodnih građana (PSG), i to 14 odsto.

Prema njegovim rečima, za pokret Ne davimo Beograd, stranku Nebojše Zelenovića i ekološkog aktivistu Aleksandra Jovanovića Ćute bi glasalo sedam odsto ispitanika.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare