Marko Livaja (©Hajduk.hr)
Marko Livaja (©Hajduk.hr)

Koga Gorica ujede i niželigaša sa plaši: Hajduk sa proverenim snagama napada četvrtfinale kupa

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.10.21. | 10:38

Osijek gostuje u Zagrebu, a Šibenik dočekuje Slaven Belupo

U hrvatskom kupu do sada nije bilo većih iznenađenja, najveći favoriti za osvajanje trofeja – Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek – plasirali su se u osminu finala najmasovnijeg takmičenja. Danas su na programu tri utakmice – derbi dana igra se na Šubićevcu, gde Šibenik dočekuje Slaven Belupo, dok će Osijek i Hajduk gostovati niželigašima.

Euforija u Splitu brzo je splasnula i samo je pitanje vremena kada će švedskom treneru Jensu Gustafsonu biti uručen otkaz. U poslednjoj deceniji Bili nisu imali ovako moćan sastav, ali evidentno je da Šveđanin ne zna da barata njime. Navijači su izgubili strpljenje, Hajduk opet kaska za vodećima, koji poput njih prosipaju bodove.

Izabrane vesti

Nisu Majstori s mora koristili poklone rivala u vidu čestog posrtanja. Naprotiv, bili su još darežljiviji. I čini se da više niko ne veruje u ostanak Jensa Gustafsona do kraja sezone. Giljotina je spremna. Samo je pitanje ko će biti egzekutor. Dinamo, Rijeka, Osijek ili, možda, niželigaš Belišće u Kupu Hrvatske.

Savršeno dobro zna Jens Gustafson da će sebi potpisati otkaz ukoliko Splićani ne uđu u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja. Još jednu knedlu teško bi klupske glavešine mogle progutati. Na takav vid brukanja ne bi moglo da se zažmuri. Zbog toga neće biti veliko iznenađenje ako Hajduk na megdan Belišću izađe sa sastavom koji bi se suprotstavio i Dinamu.

„Kup moramo shvatiti 100 odsto ozbiljno. Očekuje nas meč protiv teškog protivnika. Analizirali smo utakmicu protiv Gorice i zaključili da smo odigrali jako dobru utakmicu, ali nažalost nismo ostvarili željeni rezultat. Moramo zadržati nivo igre i rezultat će doći“, rekao je Jens Gustafson.

Za gostovanje Belišću neće Šveđanin moći da računa na četvoricu igrača iz veznog reda zbog povreda. Odsutni su Filip Krovinović, Marko Fosati, Mario Čuić i Josip Vuković. Ali to ni u kom slučaju ne bi smelo da dovede pobedu u pitanje.

Osijek u osmini finala igra protiv drugoplasiranog tima druge lige Hrvatske. Plavo-beli od 13.00 u zagrebu igraju protiv Rudeša koji stremi ulasku u elitni rang. Podigao je Osijek formu, probio se do prve pozicije na tabeli – deli je sa Rijekom, a oba tima imaju četiri boda prednosti u odnosu na Dinamo, ali i dve utakmice više – i ne bi trebalo da mu Rudeš stvori ozbiljnije promene, iako se radi o klubu sa velikim ambicijama.

„Pogledali smo njihovu kup utakmicu protiv Bjelovara, utakmicu protiv Opatije… Radi se o ozbiljnoj ekipi, s ozbiljnim ambicijama i ozbiljnim projektom. Svojim igrama pokazuju da su među dva, tri najizglednija kandidata za plasman u Prvu HNL, moramo se maksimalno pripremiti za utakmicu i biti spremni za izazov“, poručio je Nenad Bjelica, trener Osijeka.

U najavi utakmice Nenad Bjelica istakao je da neće praviti velike promene. Vreme za odmor do idućeg ligaškog meča ima i više nego dovoljno.

„Neće biti preteranih promena, do iduće utakmice imamo pet dana za pripremu. Videćemo kojih 11 ćemo poslati na teren, kao i formaciju koju ćemo koristiti, ali sigurno će to biti najspremnijih 11“.

Rani gol umnogome bi Osijeku u Zagrebu olakšao posao...

„To je utakmica u kojoj treba biti maksimalno koncentrisan od prvog do poslednjeg minuta. U svakoj utakmici treba biti strpljiv, pogotovo kada svi očekuju da ćemo pobediti. Moramo pokazati autoritet i kvalitet od prvog minuta. Mlad su tim koji je dobro vođen. Njihovi mladi i perspektivni treneri rade odličan posao i moraćemo maksimalno da se napregnemo da bismo prošli u idući krug“, zaključio je trener Osijeka.

KUP HRVATSKE - OSMINA FINALA

Utorak

13.00: (9.50) Rudeš (5.30) Osijek (1.25)

15.00: (13.0) Belišće (7.00) Hajduk (1.15)

17.30: (2.25) Šibenik (3.60) Slaven Belupo (2.70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Hajduk SplitOsijekHrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara