ŠTA SE DEŠAVA SA DEČAKOM KOJI JE PREŽIVEO PAD ŽIČARE U ITALIJI? Sud u Izraelu ODLUČIO!
Foto: Alberico/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

pad žičare

ŠTA SE DEŠAVA SA DEČAKOM KOJI JE PREŽIVEO PAD ŽIČARE U ITALIJI? Sud u Izraelu ODLUČIO!

Planeta -

Izraelski sud je doneo odluku da Itan Biran (6) koji je jedini preživeo pad žičare u Italiji i nad kojim se vodi bitka za starateljstvo mora da se vrati u Italiju.

Dečak je izgubio roditelje, koji su izraelske nacionalnosti, ali su živeli u Italiji, kao i dvogodišnjeg brata nakon što se srušila žičara u Italiji u maju.

Odtad on je živeo kod tetke po majci Pavije u Lombardiji, a zatim ga je njegov deda sa majčine strane odveo u Tel Aviv u septembru.

Sudija Iris Ilovič-Segal je rekla u ponedeljak da dečak mora biti vraćen u Italiju ''u mesto koje je njegovo prebivalište''. Njegov deda će morati da plati 18.000 evra sudskih troškova.

Itan, koji je prilokom pada žičare, zadobio povredu glave živeo je sa svojom tetkom Ajom Biran-Nirko, nakon što je izašao iz bolnice u Turinu u junu.

Biran-Nirko je dobila privremeno starateljstvo ubrzo nakon tragedije, tako da je Itan, koji ima i italijanski i izraelski pasoš, mogao da nastavi da dobija neophodnu medicinsku pomoć.

Međutim, taj potez su osporili rođaci sa majčine strane u Izraelu, a tenzije između dve strane porodice su eskalirale.

Peleg, koja se preselila u Italiju nakon nesreće, odvezla je dečaka preko granice u Švajcarsku pre nego što je odletela sa njim privatnim avionom u Tel Aviv.

Itanovi rođaci sa očeve strane tvrdili su da je on odveden bez njihove saglasnosti i odmah su pokrenuli peticiju za njegov povratak u Italiju.

Peleg je tvrdila da je to uradila u najboljem interesu dečaka.

Itan je rođen u Izraelu, ali živi u Italiji otkad je imao mesec dana. On je krenuo u školu dva dana pre njegove navodne otmice.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track