Foto: AFP
Foto: AFP

Kucnuo je čas za Galjardovu prvu titulu: Zukulinijev projektil za "plus devet" i Riverovu osmu pobedu u nizu

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.10.21. | 02:17

Milioneri rutinirali rivala kojeg nisu uspeli da dobiju na svom terenu nijednom u Galjardovom mandatu

Pre dvadesetak dana dobio je najvećeg rivala u Superklasiku, u prošlom kolu tukao najbližeg pratioca, večeras na Monumentalu rutinirao rivala kojeg nijednom nije na svom terenu od dolaska u klub. Marselo Galjardo sa njegovim Riverom grabi ka prvoj tituli prvaka Argentine. Pokorio je južnoamerički kontinent dva puta, osvajao razne verzije argentinskih kup takmičenja, ali naslov šampiona države nikada nije poneo.

Došlo je vreme da se i to promeni!

Izabrane vesti

River ruši prepreku za preprekom na putu ka sedam godina iščekivanoj 37. klupskoj tituli. Argentinos Juniorsi bili su osma uzastopna recka Milionera u prvenstvu. Nikada ranije argentinski velikan nije vezao toliko ligaških trijumfa u Galjardovog timu, a tim koji je sa Monumentala odlazio neporažen na svakom od prethodnih pet gostovanja Marselovoj četi, večeras je nemoćno posmatrao izvedbu budućeg šampiona - 3:0 (1:0).

Ako je do 18. kola imao takmaca, nakon što je Taljeres ispustio tri gola prednosti u Lanusu, RIver više nema ko da zaustavi. Trijumfom nad Juniorsima, La Banda je otišla na plus devet u odnosu na tim iz Kordobe, koji je tako postao samo jedan u nizu timova koji se nadaju čudu, jer da ovakav River ispusti ovoliku prednost sedam kola pre kraja trke malo ko može i da zamisli.

Kao da im je do tada nedostajalo motivacije, radosne vesti iz Lanusa ubrizgale su dodatnu dozu samopouzdanju domaćim fudbalerima. Ni za šta se Juniorsi nisu pitali na Monumentalu. Poptuno nemoćna bila je ekipa Gabrijela Milita u nameri da naudi rivalu. Toliko nemoćna da je u pojedinim trenucima izgledala kao da se ni ne trudi...

Ipak, Riveru je inicijativa u prvom poluvremenu donela tek nekoliko poluprilika, ambicioznih pokušaja raspucanog Hulijana Alvareza i udaraca sa distance veznih fudbalera. Jedan takav, međutim, završio je u mreži gostujućeg tima. Bruno Zukulini je u 28. minutu sačekao odbitak na dvadesetak metara od gola, primio loptu i poslao projektil ka Federiku Lanziloti, koji je od prečke završio iza njegovih leđa.

Pred odlazak na odmor je udarac isprobao i Enco Fernandez, zarolao je loptu i opalio levom nogom sa identične udaljenosti, ali nije imao sreće koliko i njegov partner iz veznog reda, pošto se fudbal od stative vratio u teren.

Nije ipak Galjardo u potpunosti bio zadovoljan prikazanim u prvom delu, pa je na poluvremenu iz igre izveo "nevidljivog" Benhamina Rolhejsera i umesto njega uveo Brajana Romera, što je bio apsolutni pogodak. Odluka koja je rešila pitanje pobednika, jer iskusni Argentinac je u koprodukciji sa devet godina mlađim Alvarezom režirao blickrig.

U 57. minutu se ubacio na fantastično dodavanje Agustina Palavesina i u situaciji "dva na jedan" sa protivničkim golmanom nesebično dodao do Alvareza, koji mu se za jedanaesti pogodak u sezoni u identičnoj situaciji dva minuta kasnije odužio asistencijom.

ARGENTINA 1 - 18. KOLO

Subota

Himnasija La Plata - Sentral Kordoba 2:2 (0:1)

/Koronel 49, Rodrigez 59 - Himenez 13, 66/

Defensa i Hustisija - Platense 2:1 (0:0)

/Merentijel 54, Loaiza 81 - Tisera 61/

Nedelja

Rosario Sentral - Rasing 2:1 (0:0)

/Infantino 56, Ruben 80 - Kopeti 66/

Godoj Kruz - Banfild 2:1 (1:0)

/Abrego 25, Buleudo 73 - Galup 85pen/

Kolon - Estudijantes 2:1 (1:1)

/Meza 14, Lertora 59 - Burijan 29ag/

Urakan San Lorenco 2:1 (1:0)

/Kristaldo 63, Kandija 85 - Di Santo 77/

Ponedeljak

Velez Sarsfild - Boka Juniors 2:0 (1:0)

/Mansuelo 39, Taragona 90/

Aldosivi - Arsenal Sarandi 2:1 (1:1)

/Masijel 25, Lodiko 89 - Sepulveda 31/

Sarmijento - Njuels 2:1 (1:0)

/Tores 34, Gondu 68 - Komba 55/

Atletiko Tukuman - Patronato 2:2 (1:1)

/Karera 18, 48 - Sosa 42, 77/

Lanus - Taljeres 3:3 (1:3)

/Lopez 33, 51, Sand 86 - Santos 11pen, 18, Auzkui 27/

River Plejt - Argentinos Juniors 3:0 (1:0)

/Zukulini 28, Alvarez 57, Romero 59/

Utorak

Independijente - Union Santa Fe 1:0 (0:0)

/Martinez 73/




tagovi

Argentina 1River PlejtMarselo Galjardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara