Andrea Beloti (Foto: Reuters)
Andrea Beloti (Foto: Reuters)

Jurić potvrdio, Beloti odlazi na kraju sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 23:54

"Andrea nas neće napustiti u januaru. O svojoj budućnosti će odlučiti u junu, ali neće produžiti ugovor", rekao je hrvatski stručnjak

"Želim da mi kaže: Hoću da ostanem ovde, ja sam tvoj kapiten, hajde, idemo u rat", govorio je Ivan Jurić početkom januara tokom priprema za aktuelnu sezonu o neodlučnom Andrei Belotiju i njegovom odbijanju da produži ugovor sa Torinom. Nepuna tri meseca kasnije hrvatski stručnjak je priznao poraz, njegov tim sasvim izvesno će izgubiti kapitena na kraju sezone.

Na konferenciji pred sutrašnji meč sa Milanom, Jurić je govoreći o slučaju Beloti izabrao da čašu gleda kao do pola punu, a ne praznu, mada je suštininski digao ruke i priznao da jedan od zadataka koje je dobio po preuzimanju tima nije uspeo da obavi.

Izabrane vesti

"Andrea nas neće napustiti u januaru. O svojoj budućnosti će odlučiti u junu, ali neće produžiti ugovor", rekao je Hrvat na konferenciji.

O potencijalnim destinacijama italijanskog napadača Jurić nije želeo da govori.

"Beskorisno je spekulisati. Ništa se neće desiti. Nadam se da će imati odličnu sezonu, a onda ćemo se pogledati u oči i on će odlučiti o budućnosti. Videćemo šta će se desiti", rekao je bivši trener Verone kao da i dalje veruje u Belotijev ostanak.

Ipak, to što Jurić ne želi da spekuliše, ne znači da neće i italijanski mediji. Godinama unazad sportski listovi sa Čizme "sele" Belotija u najveće italijanske klubove. Navodno će priliku da ga se dokopa bez obeštećenja pokušati da iskoristi Inter, dok je Torino prema navodima Tutosporta spreman da sarađuje sa Milanom.

Naime, kako piše torinski list, Granata je zainteresovana da pozajmljenog veznog fudbalera Rosonera Tomaza Pobegu trajno zadrži u svojim redovima, te bi u tom slučaju Beloti već u januaru mogao na San Siro. Rosoneri su sa talentovanim 22-godišnjim vezistom prošle godine produžili ugovor do leta 2025, ali bi, kako navodi Tutosport, ipak mogli da uključe Pobegu u posao i ubrzaju operaciju.

Milan će u utorak u okviru desetog kola Serije A ugostiti upravo Torino. Idealna prilika da dve strane otvore pregovore.


tagovi

Andrea Beloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara