0
AdmiralBet ABA Liga

BELGRADE, SERBIA - JANUARY 31: Borisa Simanic (R) of Crvena Zvezda in action against Chris Singleton (L) of Anadolu Efes during the 2019/2020 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 22 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Anadolu Efes Istanbul at Stark Arena on January 31, 2020 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

‘ZNAM DA AKO PROMAŠIM, LETIM NA KLUPU’: Nikad otvoreniji Boriša Simanić – zna razloge zbog kojih nije ‘uspeo’ na Malom Kalemegdanu!

Objavljeno: 25.10.21 u 12:38

Od njega se u crveno-belom dresu mnogo očekivalo.

Navijači Crvene zvezde dugo su čekali da talentovani Boriša Simanić ‘eksplodira’ na pravi način. Mladi krilni centar je beležio sjajne partije u dresu kluba sa Malog Kalemegdana, ali nakon nekoliko odličnih ‘epizoda’, on potpuno nestane da čak svi ‘zaborave’ na njega.

On je ove godine odlučio da napusti crveno-bele, i pređe u redove Mege, gde ove sezone igra na fantastičnom nivou. Podsetimo, Boriša je za prvi tim Crvene zvezde debitovao još tokom sezone 2015-2016.

– U Beograd sam stigao sa 15 godina i već tada su ogromna očekivanja svi imali od mene. Bilo mi je teško… Veoma mlad sam ušao u prvi tim Zvezde, a zna se koliki pritisak nosi crveno-beli dres. Pričalo se da bi za nekoliko godina trebalo da budem na nekom baš visokom nivou. Možda se u početku nisam obazirao na priče, jer smo bili deca, pa smo se igrali. Ali, kasnije je već to postajalo opterećenje – rekao je Simanić u intervjuu za ‘Mozzart Sport’.

Borisa Simanic ABA lIga Crvena Zvezda – Igokea 11.11.2019. Novembar 11. Beograd, Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Simanić se u mlađim danima našao na radaru brojnih evropskih velikana.

Hteli su da me dovedu Barselona, Real Madrid i Baskonija. Mogao sam da odem u Španiju, ali roditelji nisu bili spremni da me tako mladog puste samog, a nismo imali uslove da mama ili tata krenu sa mnom. U međuvremenu se pojavila ponuda Zvezde i odlučio sam se za nju. To je bilo ostvarenje dečačkog sna. Velika prednost je bila što sam u Beogradu. Da se vratim unazad sve bih isto. Sigurno da dolazak nije bila greška. Cela moja porodica navija za Zvezdu, ja sam oduvek voleo taj klub, tako da sam još kao mali sanjao da jednog dana zaigram u crveno-belom dresu.

Ostaje žal što u Zvezdi nije pokazao sav svoj talenat, on smatra da je trebalo da dobije veću šansu.

Jednostavno događalo se da odigram nekoliko utakmica dobro, pa da onda uopšte ne igram. Mislim da sam mogao da dobijem malo veću šansu. Sigurno da ima do svakoga po nešto. Postojala je nekad i blokada, jer sam znao da je moguće da ću napustiti igru posle samo jednog uzetog šuta, ako ne pogodim. Nije se sve poklopilo, a sada sam našao svoj put i mislim da sam tamo gde treba. Naravno, ostaje žal što nisam ostvario u Zvezdi sve što se očekivalo i što sam želeo.

Promene trenera očigledno nisu prijale mladom talentovanom igraču.

– Mislim da bi cela situacija u klubu, ne samo za mene, nego za ceo tim, bila bolja da smo ostvarili određeni kontinuitet sa jednim trenerom. Bio je Radonjić, pa Tomić, Šakota, Obradović, pa ponovo Radonjić. Nije bilo lako privikavanje, pogotovo za mlade igrače.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter