Hulk (@Reuters)
Hulk (@Reuters)

San postaje java: Hulk vodi Atletiko do titule posle pola veka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.10.21. | 02:19

Brazilska Serija A: Tim iz Belo Orizontea pobedio Kujabu sa 2:1 u 28. kolu i pobegao Fortalezi 11, a finalistima Kopa Libertadoresa Flamengu i Palmeirasu, kao i Bragantinu, čak 13 bodova

Atletiko Mineiro hita ka svrgavanju s brazilskog trona Flemenga, dvostrukog uzastopnog šampiona. Ekipa iz Belo Orizontea osvojila je titulu davne 1971. godine. To je bila jedina kruna u Brazileirau za crno-bele, a sada im se smeši pehar za najbolji tim u zemlji fudbala posle pola veka.

Temelje ove ekipe napravio je Argentinac Horhe Sampaoli koji je početkom godine pomalo iznenađujuće napustio kormilo i otišao u Marselj. Ove sezone sa Kukom na kormilu, prošlogodišnjim finalistom Kopa Libertadores sa Santosom, Atletiko grabi ka tiutlu. U 28. kolu Serije A pala je Kujaba sa 2:1. Debitant u ligi je prošle nedelje ostao neporažen na Marakani protiv Flamenga (0:0), a sada je poklekao na stadionu Mineiro u Belo Orizontea.

Izabrane vesti

Utorak, 01.00: (2,70) Atletiko GO (2,95) Gremio (2,90)

Prednost Atleitka u odnosu na hit sezone, drugoplasiranu Fortalezu, je 11 bodova, dok najvećim rivalima, Palmeirasu i Flamengu, finalisti Kopa Libertadores, kao i učesniku borbe za trofej Kopa Sudamerikane, Bragantinu, beži čak 13 bodova, 11 kola pre kraja.

Početkom godine, veteran Hulk je stigao u Atleitko što se pokazalo kao pravi potez. Iskusni napadač igra fantastično posle nekoliko sezona u Kini, u redovima Šangaj Porta. Sa 11 golova deli prvo mesto na listi strelaca sa napadačem Internasionala Jurijem Albertom.

U drugom minutu meče, smehotresna scena na stadionu. Natan je hteo da vrati loptu golmanu domaćeg tima Eversonu, ali mu je prošla pored noge, za muk na stadionu u Belo Orizonteu. Kujaba je povela, ali su domaćini dok kraja poluvremena uspeli da preokrenu rezultat.

Posle primljenog gola, u sledećem napadu, Keno je bio najsnalažljiviji u gužvi, uposlio Hulka koji je iz neposredne blizine ćušnuo loptu u mrežu. Lakše se tada disalo na stadionu Mineirao. Domaćini su nastavili s napadima, a u poslednjim trenucima prvog poluvremena, posle asistencije Arana, Žajr je sa pet metara glavom bio najviši u skoku, pobedio čuvara i do prečke postigao vodeći gola za svoj tim.

Samo što je počelo drugo poluvremene, Hulk je zatresao mrežu gostiju, ali je pogodak opravdano poništen jer je kod prijema lopte, nekadašnji brazilski reprezentativac, bivši napadač Porta i Zenita igrao rukom. Atletiko je bio bliži trećem pogotku, uputio je čak devet udaraca u okvir gola, dok su fudbaleri Kujabe samo dva puta ugrozili Eversona. U finišu meča, Hulka je zamenio bivši napadač Atletika i Čelsija Dijego Kosta.

Utorak, 02.30: (1,40) Palmeiras (4,50) Sport Resife (8,50)

Sao Paulo je pre dve nedelje smenio Ernana Krespa, ali Trikolori s Morumbija i dalje posrću i do kraja sezone će grčevito da se bore za opstanak. Bragantino je u Bragansi bio bolji od tima iz Sao Paula sa 1:0. Gol odluke delo je Kandida u 57. mintu, na asistencuju Artura, najboljeg igrača Bikova. Klub po patronatom moćne kompanije Red Bul, na pragu je istorijskog plasmana u Kopa Libertadores.

Korintijans je bio na pragu pobede u Porto Alegreu protiv Internasionala. Vodio je sa 2:1, ali je Gustavo Majo u trećem minutu sudijske nadoknade doneo bod Crvenima (2:2), bitan za borbu za Kopa Libertadores, najjače takmičenje na tlu Južne Amerike.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

BRAZIL 1 – 28. KOLO

Subota

Žuventud – Seara 0:0

Santos – Amerika Mineiro 0:2 (0:1)

/Ademir 45+4, Ale 47/

Fluminense - Flamengo 3:1 (1:0)

/Kenedi 17, 61, Ernandez 85 - Rene 71/

Nedelja

Fortaleza - Atletiko PR 3:0 (2:0)

/Lima 1, Pikaču 7, Robson 61/

Atletiko Mineiro - Kujaba 2:1 (2:1)

/Hulk 4, Žajr 45+3 - Natan 2ag/

Internasional - Korintijans 2:2 (1:0)

/Rodrigo 9, Gustavo Majo 90+3 - Đulijao 61, Santos 67pen/

Bragantino - Sao Paulo 1:0 (0:0)

/Kandido 57/

Ponedeljak

Baija - Šapekoense 3:0 (2:0)

/Žilberto 2, Nasimento 20, Luis Otavio 54/

Utorak

01.00: (2,70) Atletiko GO (2,95) Gremio (2,90)

02.30: (1,40) Palmeiras (4,50) Sport Resife (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Atletiko MineiroSao PauloKujabaHulkBrazil 1BrazilBrazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara