Masimilijano Alegri (@Reuters)
Masimilijano Alegri (@Reuters)

Alegri: Bod nas drži u igri za titulom

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.10.21. | 01:29

Trener Juventusa smatra da je 10 bodova zaostatka za Napolijem i Milanom dostižno

Trener Juventusa Masimilijano Alegri zadovoljan je remijem koji Juventus ostavlja u igri za skudetom. Stara dama je uspela da napusti Đuzepe Meaca s bodom (1:1) posle gola Paula Dibale s bele tačke, posle VAR intervencije i faula Denzela Damfrisa na Aleksu Sandru.

Inter je rano poveo pogotkom Edina Džeka u prvom poluvremenu, reagujući na odbijenu loptu posle pokušaja Hakana Čalhanoglua.

Izabrane vesti

"Prvo poluvreme je bilo dobro, drugo još bolje. Imali smo nekoliko šansi gde smo morali bolje, a onda smo krenuli sa više samopouzdanja protiv veoma dobrog Intera. Ne zaboravimo da su Nerazuri jaki tehnički i fizički, tako da nam je trebao ovakav nastup. Bili smo slabi na početku u ali smo rasli kako je utakmica odmicala”, istakao je Alegri.

Sreda, 18.30: (1,50) Juventus (4,50) Sasuolo (7,25)

Juve i dalje ima 10 bodova manje od lidera Napolija i Milana posle samo devet kola. To nimalo ne obeshrabruje povratnika na klupu Bjankonera.

"Ovaj bod nas drži na tri boda od Intera i omogućava nam da nastavimo ovaj niz pozitivnih rezultata, dok imamo priliku da se približimo vodećim pre pauze za reprezentaciju”.

Alegri je upitan o njegovim iznenađujućim taktičkim izborima, ostavljajući Federika Kjezu i Matijasa de Lihta na klupi, u prednost su dobili Dejan Kuluševski i Đorđo Kjelini.

Znao sam da bi to mogla da bude prilično fizička utakmica, pa mi je bio potreban neko poput Kuluševskog da izvrši veći pritisak na Brozovića. Kako je tempo opadao, stavio sam Dibalu i Kjezu, i samopouzdanje je raslo. To je bio dobar potez, ali sada apsolutno moramo da pobedimo u sredu protiv Sasuola”.

-------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------------

Inter je postigao gol kada je Juve ostao bez igrača, pošto je Federiko Bernardeski bio van igre zbog povrede.

"Bila je to samo slučajnost. Čak i sa 10 ljudi, mogli smo da izbegnemo da primimo taj gol, bilo je sasvim slučajno. Bila je to naporna utakmica, veoma fizička, moramo bolje da završavamo akcije, jer kada lopta uđe u šesnaesterac, moramo bolje da reagujemo”.

Alegri je zadovljan napretkom tima posle užasnog starta Serije A.

"Izgubili smo osam od devet bodova u prva tri kola, tako da smo morali da počnemo sa velikim zaostatkom. Prvo smo morali da postavimo igru, i to od odbrane, a posle da gradimo samopouzdanje. Verujemo da ćemo i napadu da budemo bolji kako sezona bude odmicala", istakao je Alegri.



tagovi

JuventusInterSerija AMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara