Dva poništena gola, crveni karton i mnogo tempa! Šteta što nije bilo golova na Velodromu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.10.21. | 23:15

Gosti više od pola sata bili bez isključenog Hakimija, ali su uspeli da odbrane bod - 0:0

Ozbilja borba, žestok tempo, prilike - i na kraju ništa. Ali samo kada su u pitanju golovi. Iako su mreže mirovale, derbi na Velodromu bio je jedan od kvalitetnijih i uzbudljivijih od mnogih današnjih širom Starok kontinenta. Na kraju, više razgloga za zadovoljstvo imaju gosti, koji su više od pola sata imali igrača manje, ali i pored toga nisu poklekli pod naletima upornog domaćina - 0:0.

Upravo su gosti bili ti kojima je bio poništen prvi gol na meču. Nejmar je u brzoj kontri ostao sam na levoj strani, neprecizno je šutirao, ali je Luan Perez prilikom uklazavanja tu loptu preusmerio u mrežu. Srećom po domaćina, posle gledanja VAR snimka, ustanovljeno je da se Brazilac nalazio u ofsajdu.

Izabrane vesti

Marselj je to mogao brzo da kazni. Arkadijuš Milik je u 21. minutu uspeo da kruniše svoju drugu veliku šansu na početku meča i konačno loptu pošalje u protivničku mrežu, ali je i to bio ofsajd, pa su se domaći igrači uzalud radovali.

Do kraja prvog poluvremena, šanse za postizanje gola imao je samo Lionel Mesi. Sjajni Argentinac, koji večeras nije morao da beži samo od domaće odbrane, već i od jednog domaćeg navijača, koji se u 73. minutu našao na terenu, odlično je gađao glavom u 26. minutu, ali je razbranjeni Pau Lopez taj udarac prebacio preko prečke. Promena rezultata je mogla da se dogodi i u 43. minutu, kada je Argentinac šutirao sa vrha peterca, ali je lopta otišla pored leve stative.

VAR snimak je presudio i oko isključenja Hakimija u 57. minutu. Sjnom Marokancu je u akciji koja je prethodila crvenom kartonu pobegao brzonogi Džengiz Under, a onda ga je ovaj pre samog ulaska u kazneni prostor odgurnuo sa leđa. Bila je dilema i da li se kontakt dogodio unutar kaznenog prosora, ali je bio izvan, pa je PSŽ još i dobro prošao, kako je mogao.

Horhe Sampaoli je pokušao da osveži svoje redove u poslednjih 20 minuta, uvođenjem De la Fuentea, Geja, Dijenga i Žersona, dok je Maurisio Poketino nakon isključenja, umesto Di Marije ubacio Tila Kerbera, a potom pojačao vezni red sa Vajnaldumom, koji je zamenio Nejmara.

Marselj je napadao, pokušavao da uspostavi dominaciju, ali nije u potpunosti potisnuo rivala, pa su Parižani umeli i da odgovore iz nekoliko kontranapada. Najzreliju šansu propustio je Dimitri Paje u 66. minutu, koji je odlično zahvatio loptu glavom posle centaršuta Valentena Ronžea, ali je taj udarac otišao preko prečke.

PSŽ još uvek deluje spokojno na vrhu, sa sedam bodova više od Lansa, dok je Marselj četvrti sa deset bodova manje od prvoplasiranog na tebeli. Već u sredu Marselj gostuje Nici, dok u PSŽ u petak dočekuje aktuelnog šampiona Lil.

FRANCUSKA 1 – 11. KOLO

Petak

Sent Etjen - Anže 2:2 (0:1)

/Kazri 61, Nade 90+4 - Traore 28, Fulžini 56/

Subota

Nant - Klermon 2:1 (1:0)

/Žiro 38, Blas 61 - Bajo 49/

Lil - Brest 1:1 (1:1)

/Dejvid 19 - Favr 32/

Nedelja

Nica – Olimpik Lion 3:2 (0:1)

/Atal 81, Delor 88p, Gesand 93 - Ekambi 34, Auar 68/

Lans - Mec 4:1 (2:1)

/Said 14, 37, Ganago 83, Frankovski 90 - De Previl 33/

Lorijan - Bordo 1:1 (0:0)

/Laport 77 - Elis 47/

Rems - Troa 1:2 (1:1)

/Abdelhamid 6 - Balde 41, Šavaleran 66/

Ren - Strazbur 1:0 (0:0)

/Agerd 82/

Monako - Monpelje 3:1 (2:0)

/Foland 12, Ben Jeder 17, Martins 62 - Savanije 82pen/

Olimpik Marselj - Pari Sen Žermen 0:0

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Dimitri PajetLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara