Radost Paula Dibale (Reuters)
Radost Paula Dibale (Reuters)

Inter hteo da pobedi „juventusovski“, ali poklon penal spasao Staru damu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 24.10.21. | 23:00

Nerazuri ostali bez pobede u finišu derbija

Inter je večeras delovao i igrao baš „juventusovki“, ali na kraju nije pobedio Juventus. Nerazuri su surovo kažnjeni za ciničan i defanzivan fudbal kojim su hteli da obore najvećeg rivala.

Inter je u Derbiju Italije bio na pragu pobede koja bi najvećeg rivala praktično izbacila iz trke za skudeto ali je Staru damu spasao neobičan penal u 86. minutu za konačnih 1:1.

Izabrane vesti

Iako je Juventusu pobeda bila neophodna da se vrati u trku za skudeto, na kraju može da slavi i ovaj bod kojem se u Interu niko nije obradovao. Inter je suptinski izgubio dva boda i sada već polako ulazi u ozbiljan zaostatak u odnosu na Milan i Napoli. Sa druge strane, Juve je osvojio bod ali je i dalje velikih 10 poena iza lidera na tabeli i ne deluje kao tim kadar da nadoknadi taj ogroman zaostatak i bori se za skudeto.

Nije Inter večeras blistao, nije igrao neki spektakularan fudbal, ali je delovao da će iskoristiti šansu i Juventusovu impotenciju u ofanzivi. Na kraju je mala greška srušila ceo taj trud. Denzel Damfris je zakasnio delić sekunda, a Juventus dobio poklon koji je oberučke prihvatio. Mada će mnogi reći da je i sudija prestrogo pokazao na penal spasa za Bjankonere.

Bosanski veteran Edin Džeko igra u fenomenalnoj formi, drugi je strelac lige sa sedam golova i radi sve ono što je prošle sezone radio Romelu Lukaku kojeg je došao da zameni. I večeras je dao gol ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Čini se da je Inter ovakvu kaznu najviše zaslužio zbog prerane odluke trenera Inzagija da traži drugi gol kojim bi rešio utakmicu. Suviše rano se odlučio za defanzivu i omogućio Juventusu previše vremena da dođe u situaciju da se spasi.

Nije u Inzagijevom timu večeras bilo nekih iznenađenja osim nešto defanzivnijeg Darmijana na desnom boku umesto Damfrisa. Alegri je sa druge strane eksperimentisao i pogrešio. Ostavio je na klupi najboljeg igrača Federika Kjezu i dao šansu Kuluševskom, a sa Dibalom od početka nije smeo da rizikuje. Verovao je u svojih 4-4-2 ali je ubrzo morao mnogo toga da menja jer se Bernardeski povredio na početku meča pa ga je zamenio Bentankur sa kojim se promenila i formacija.

Morata je otvorio utakmicu dobrom šansom ali je Handanović vrhunski odbranio. Inter je pretio iz prekida i došao do vođstva na čudan način. Čalhanoglu je odapeo projektil sa 20 metara i uzdrmao stativu, a Džeko je bio na pravom mestu da odbijenu loptu spakuje u mrežu.

Posle toga je Juve morao da krene ofanzivnije ali sve što mu je Inter dozvolio u prvom poluvremenu je dobra šansa Kvadrada. Nerazuri su prilično autoritativno kontrolisali utakmicu i čuvali vođstvo. Kuluševski i Morata su se lako odbijali od Interove štoperske linije i domaćin je zadovoljan otišao na odmor.

Odlučio se Inzagi da brani prednost u drugom poluvremenu uvođenjem Galjardinija umesto Čalhanoglua, a Alegri nije imao kud i uveo je Dibalu i Kjezu umesto Kuluševskog i Kvadrada. Pojačavao je Juve pritisak ali nije tu bilo nekih posebno opasnih situacija za Interovu odbranu iako je Dibala povremeno izazivao nervozu domaćina. Napravio je Alegri sve moguće izmene i kada je delovalo da do prekosutra neće probiti Interov bedem, sa neba mu je pao penal u 86. minutu. Praktično ni iz čega!

Denzel Damfris i Aleks Sandro su na liniji kaznenog prostora krenuli nogom na jednu visoku loptu, Holanđanin je zakasnio za delić skeunda i tom prilikom po nozi dokačio Brazilca. Sudija Marijani je pogledao VAR i pokazao na belu tačku. Vrlo verovatno prestrogo i vrlo verovatno da se ista situacija ne bi svirala u korist nekog manjeg kluba protiv Juventusa. Ali u ovakvim situacijama, uvek prevagne na Juventusovu vodenicu. Tako je uvek u Italiji.

Bunili su se domaći, Inzagi je isključen zbog žestokog protesta ali nije bilo vajde. Dibala je bio nemilosrdan sa bele tačke.

Za Inter je bilo kasno da se opet seti da igra fudbal, a deluje i da su gosti bili zadovoljni remijem. Na kraju se ovakvom ishodu najviše raduju Milan i Napoli.

SERIJA A - 9. KOLO

Petak

Torino - Đenova 3:2 (2:0)

/Sanabrija 14, Pobega 31, Brekalo 77 - Destro 70, Kaisedo 81/

Sampdorija - Specija 2:1 (2:0)

/Đasi ag 15, Kandreva 36 - Verde 95/

Subota

Salernitana - Empoli 2:4 (0:4)

/Ranijeri 48, Ismajli 55 ag - Pinamonti 2, Kutrone 11, Standberg 13 ag, Pinamonti 45 pen/

Sasuolo - Venecija 3:1 (1:1)

/Berardi 37, Anri 50 ag, Fratesi 66 - Okereke 32/

Bolonja - Milan 2:4 (0:2)

/Ibrahimović 49 ag, Berov 52 - Leao 16, Kalabrija 35, Kalulu 85, Ibrahimović 90/

Nedelja

Atalanta - Udineze 1:1 (0:0)

/Malinovski 56 - Beto 90+4/

Fiorentina - Kaljari 3:1 (2:0)

/Biragi 21 penal, Gonzales 42, Vlahović 49/

Verona - Lacio 4:1 (2:0)

/Simeone 30, 36, 62, 90+2 - Imobile 46/

Roma - Napoli 0:0

Inter - Juventus 1:1 (1:0)

/Džeko 17 - Dibala 87 penal/



tagovi

Edin Džeko

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara