Stojanović: Najopasnija stvar u ovoj zemlji je biti opozicioni aktivista

Vesti 24. okt 202123:00 27 komentara

"Najopasnija stvar u ovoj zemlji je biti opozicioni aktivista, maltretiraće vas finansijski, maltretiraće vam porodicu, ponekad i fizički i sad reći da je problem u opoziciji, da nema program i da je neće narod je besmislica, jer je opozcija izšutirana, vlast ju je uništila", ocenio je u Utisku nedelje politikolog Boban Stojanović, prenosi Nova.rs.

Prema njegovom mišljenju, živimo u nečemu što se teorijski zove mafijaška država, jer ispunjava sve kriterijume za to, prenosi Nova.rs.

„Političari su mafija, vojska je mafija, policija je mafija, pitanje je koliko je i sudstvo duboko zaglibilo u sve to. Ovde ne postoji razlika između države, partije i mafije. To je sve jedna organizacija, to je Srpska napredna stranka, to je Aleksandar Vučić“, rekao je Stojanović, dodajući da se ne slaže sa ocenom da je u takvim uslovima problem u opoziciji.

„Za mene je takvo objašnjavanje političkih odnosa kao da petorica šutiraju prebijenog lika na zemlji, a onda dođemo mi kao šesti da ga još jednim udarcem dovršimo“, objasnio je svoje viđenje političke situacije u zemlji Stojanović.

U situaciji kada se opozicija suočava sa svim sa čim se suočava, najopasnija stvar u ovoj zemlji je biti opozicioni aktivista, maltretiraće vas finansijski, maltretiraće vam porodicu, ponekad i fizički i sad reći da je problem u opoziciji, da nema program i da je neće narod je besmislica jer je opozcija izšutirana, vlast ju je uništila, naglasio je on.

Prema njegovim rečima u takvim okolnostima, ne može ništa da se uradi, eventualno u Beogradu postoji šansa.

„Zašto? Zato što dominacija vlasti počiva na medijima i malteritanju građana, u Beogradu je to malo manje i zato postoji nekakva šansa. Nadam se da će opozicija biti dovoljno pametna da proba da ugrozi tu vlast jer bi to bio ozbiljan udarac za nju, ali se nekako plašim da sa ovih 30 kolona, različitim nastupima na različitim nivoima izbora možda propustii  tu šansu“, istakao je Stojanović.

Dobrica Veselinović iz pokreta Ne davimo Beograd rekao je da im je „cilj da na izbore izvedu veliki broj ljudi“.

„Tako što će imati za koga da glasaju, a u našoj viziji su to programske i vrednosne kolone“, rekao je on u emisiji Utisak nedelje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare