SLOVENAČKI PREMIJER I MINISTAR ODBRANE DOBILI PRETNJE SMRĆU: Janši i Toninu pisma stigla na privatne adrese
Foto: EPA / Igor Kupljenik

nije prvi put

SLOVENAČKI PREMIJER I MINISTAR ODBRANE DOBILI PRETNJE SMRĆU: Janši i Toninu pisma stigla na privatne adrese

Region -

Slovenački premijer Janez Janša primio je pošiljku u kojoj se njemu i njegovoj porodici preti smrću, a sličnu pretnju dobio je i Matej Tonin, ministar odbrane i mlađi koalicioni partner u Janšinoj vladi, izvestili su u nedelju uveče slovenački mediji.

Кako prenosi Slovenačka televizija, premijer je pretnje smrću dobio u pošiljci koja mu je poslata na privatnu adresu, što je potvrđeno i iz kabineta premijera. Policija istražuje slučaj, piše Jutarnji list.

Mediji su preneli da su Janša i Tonin u petak na svoje adrese dobili pisma koja su sadržala pretnje smrću i u kojima je bila "municija većeg kalibra", a pretnje su upućene i članovima Janšine porodice.

Nova24.tv, čiji je osnivač Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS), kaže da ovo nije prvi put da se aktuelnom slovenačkom premijeru na ovaj način preti.

Ta TV stanica je na svom portalu ocenila da je očigledno da je reč o "posledici stvaranja psihoze od strane mejnstrim medija".

"Hoće li to konačno otrezniti one koji još veruju u dobre namere potomaka komunisticke revolucije", navodi se u tekstu.

Janša često optužuje vodeće medije da su politički motivisani na strani levice, koja želi da sruši njegovu vladu, kao i da mediji i levičarska opozicija stoje iza protesta kojima se zahtevaju prevremeni izbori.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track