1
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

BEN ‘SLOMIO’ TVRD RADNIČKI: Zvezda rutinski do nova tri boda, pogledajte kako je napadač crveno-belih prekinuo ‘mučenje’! (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.21 u 20:40

U okviru 14. kola Superlige Srbije, fudbaleri Crvene zvezde savladali su na svom stadionu ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 1:0.

Crvena zvezda je od prvog minuta imala inicijativu, stezala je obruč oko protivničkog kaznenog prostora, ali lopta jednostavno nije želela da uđe u protivničku mrežu. Već prvu priliku na meču crveno-beli su imali u 4. minutu, Ben je gađao glavom ali lopta je prošla pored stative.

FOTO: Starsport

Radnički nije mogao da se ‘sastavi’, potpuno je bio bezopasan po gol srpskog šampiona. Falko je u 22. minutu mogao svoj tim da dovede u prednost, ali Kahriman je bio na visini zadatka i još jednom uspeo da sačuva svoj gol.

Italijan je konačno pogodio u 26. minutu, nakon sjajne asistencije Mirka Ivanića, međutim Falko je bio u ofsajdu, pa je gol potpuno opravdano poništen.

Crveno-beli su nastavili da stvaraju šanse, i pokazali ogromnu dominaciju u prvom poluvremenu, čak 13 puta su šutirali u gol Radničkog, ali iskusni Damir Kahriman je sačuvao mrežu svog tima, pa je nakon prvih 45 minuta rezultat ostao 0:0.

Iako se očekivalo, Dejan Stanković nije napravio nijednu izmenu na poluvremenu, odlučio je da sa istim timom nastavi pohod na nova tri boda. U 54. minutu konačno je probijen bedem Nišlija, odbrana gostujućeg tima je ispala, Falko je proigrao Dionija, a on je sa leve strane asistirao Benu koji je bez problema zatresao protivničku mrežu.

FOTO: Starsport

Samo minut kasnije, Ben je mogao da duplira prednost, Rodić ga je sjajno pronašao, ali napadač crveno-belih se spetljao te mu je Kahriman izbio loptu.

U 60. minutu oba trenera napravili su izmene, kod Nišlija, u igru su ušli Kasalica i Tomić umesto Micibućija i Škrbića, dok je Dejan Stanković uveo Sanoga, Kangu i Lazetića, a izbeo Stanića, Falka i Dionija.

FOTO: Starsport

Crveno-beli su nastavili sa agresivnom igrom, u 78. minutu Kanga je zapretio po gol Radničkog, šutirao je sa nekih 18 metara ali uspeo je da dobije samo korner. Rišairo Živković je ušao na teren umesto Bena, tako da se od njega očeivalo da unese svežinu u igri srpskog šampiona.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata. Crvena zvezda se trenutno nalazi na drugoj poziciji na tabeli sa 32 osvojena boda, pet manje u odnosu na prvoplasirani Partizan.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter