Lazar Marinović ©Star Sport
Lazar Marinović ©Star Sport

Zvezda prvi put pala u sezoni: Partizan se radovao u večitom derbiju

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.10.21. | 20:25

Crno-beli slavili posle zanimljive borbe i četiri odigrana seta – 3:1

Praznik odbojke na Banjici u boljem sećanju ostaće odbojkašima Partizana. Neizvesnost, borba, kvalitetni potezi, uzbuđenje... Svega je bilo na prvom večitom derbiju u ovoj takmičarskoj godini, a kao pobednici su izašli crno-beli koji su naneli večitom rivalu prvi poraz u sezoni – 3:1 (27:25, 25:19, 23:25, 28:26). Posle ovakvog raspleta Partizan i Crvena zvezda sada imaju isti učinak od tri trijumfa i jednog neuspeha u šampionatu Srbije.

U nekim trenucima je deolovalo da će crno-beli završiti posao u tri seta, u nekim je bio nagoveštaj da će se igrati čak i taj-brejk... Ipak, kapiten Lazar Marinović se pobrinuo da do njega ne dođe. Bio je posebno raspoložen za nadigravanje pred dobro popunjenim tribinama na Banjici, preuzeo je odgovornost kad je bilo najpotrebnije i pogurao ekipu ka velikom trijumfu. Završio je susret sa 22 poena, od čega je 17 bilo iz napada, četiri iz bloka i jedan iz servisa. Njega je najbolje pratio korektor Nejtan Delgajdis sa 19 poena. Nejić je upisao 12, a Bjelica osam. U poraženom sastavu 20 poena je skupio Ristić, a 12 je zabeležio Tadić.

Izabrane vesti

Baš kao što se i očekivalo, od prvog poena publika je gledala ravnopravnu borbu najvećih rivala. Partizan je koristio svoje glavno oružje – snažan servis, dok je u Crvenoj zvezdi najviše do izražaja dolazili krajnji napadači. Rezultatsku klackalicu su prekinuli crno-beli, koji su prvi uspeli da se odlepe na tri razlike – 10:7. Međutim, stigao im je odgovor od snažnog korektora Meljanca, koji je sredinom ovog perioda bio nezaustavljiv. Zahvaljujući njemu i bivšem igraču Partizana Ristiću, Zvezda je preokrenula i ušla u završnicu sa plus tri – 21:18. Nije taj zaostatak pokolebao ekipu Bojana Janića. Ekspresno su se gosti vratili u igru, izjednačili a onda i prvi stigli do set lopte. Crveno-beli su prve dve uspeli da spasu, ali ne i treću. Odlično izdanje u prvom setu krunisao je kapiten Partizana Lazar Marinović blokom na Meljancu, koji je njegovom timu doneo vođstvo – 27:25. Bio je to prvi poen iz bloka crno-belih na meču. Stigao je definitivno u najvažnijem trenutku.

Nastavili su gosti u istom ritmu da igraju i u nastavku. Zvezda je posustajala, a Partizan brzo napravio veliku razliku. Ređao je greške Meljanac i tako dodatno pomagao rivalu da se rezultatski odlepi. Sve bolje je napadao korektor Nejtan Delgajdis, koji je doneo crno-belima kapitalnu prednost 18:13. Dizač Nikola Petrović je uspeo da razigra sve napadače, pa Partizan nije pretio samo sa servis linije nego i sa svih strana mreže. Leteli su po terenu igrači oba kluba, kad je trebalo čak i preko reklama. Publika na Banjici je uživala, ali su zadovoljniji bili gledaoci kojima su crno-bele boje bliže srcu. Visoko vođstvo gosti nisu prokockali, već su mirno duplirali prednost u setovima (25:19).

Samopouzdanje koje im je ubrizgano kada su u prvom setu u neizvesnoj završnici izašli kao pobednici, igrače Partizana je držalo sve do sredine trećeg perioda. Dugo se činilo da će obezbediti maksimalnu pobedu, posebno kada je Delgajdis doneo visoku prednost – 19:14. Zamenio je tada trener Igor Žakić dizače, umesto Arsenoskog ušao je Popović. Crno-beli su ušli u seriju grešaka i pomogli rivalu da stigne do izjednačenja – 19:19. U neizvesnoj završnici domaći su se bolje snašli, pa su produžili obračun na bar još jedan set – 25:23.

Počeli su i četvrti u boljem raspoloženju, pa su brzo na semaforu imali vođstvo – 9:6. Partizan se brzo vratio, pa se nastavila potpuno neizvesna bitka. Kada je trebalo da se prelomi pitanje pobednika u ovom setu, ređale su se greške na obe strane. Povećavao se pritisak, a i temperatura u dvorani je rasla. Do meč lopte je Partizan stigao posle odličnog bloka Jankovića, koji je nekoliko minuta ranije ušao sa klupe. Zvezda je spasila tri, ali četvrtu nije uspela. Kapiten Lazar Marinović je stavio tačku na ovaj meč i definitivno poneo titulu junaka susreta.

SUPER LIGA ZA ODBOJKAŠE - Četvrto kolo

Spartak Subotica - Vojvodina 3:1

Spartak Ljig - Radnički Kragujevac 2:3

Mladi radnik - Ribnica 3:0

Nedelja

Niš - Takovo Gornji Milanovac 3:2

Crvena zvezda - Partizan 1:3



tagovi

OK PartizanBojan JanićOK Crvena Zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara