Strelci Srbije osvojili 13 medalja na Otvorenom prvenstvu Solina 1Foto: Streljački savez Srbije

Strelci Srbije osvojli su danas još četiri medalje i uspešno završili učešće na dvodnevnom 17. međunarodnom turniru „Salona DC Open“ i sa Otvorenog prvenstva Solina vraćaju se sa ukupno 13 odličja, saopštio je večeras Streljački savez Srbije (SSS).

Do zlatnih medalja poslednjeg dana turnira su došli Damir Mikec i Teodora Vukojević, koji su i najuspešniji učesnici „Salona DC Opena“.

Danas je na programu bilo samo takmičenje u apsolutnoj, pojedinačnoj konkurenciji, u subotu su, u,sklopu „Trofeja Salone“, sem seniorskog održana i nadmetanja u ekipnoj i juniorskoj kategoriji, a juče su srpski strelci stigli do devet medalja (pet zlatnih, dve srebrne i dve bronzane), pa se sa turnira u Dalmaciji vraćaju sa ukupno 13 odličja.

Damir Mikec je trijumfovao vazdušnim pištoljem kao naprecizniji u kvalifikacijama, da bi potom u finalu ubedljivo trijumfovao sa 243,3 kruga, ispred kolege iz reprzentacije Duška Petrova.

U gađanju vazdušnom puškom za žene Teodora Vukojević je do pobede došla sa sjajnim rezultatom – 253,1 krugova i dodala treću pojedinačnu medalju na turniru, nakon što je u subotu bila druga u seniorskoj i prva u juniorskoj konkurenciji.

Na pobedničko postolje popela se i Marija Malić koja je osvojila bronzu.

Olimpijski vicešampion Damir Mikec se peti put uzastopno iz Solina vraća sa „duplom krunom“ jer je oba dana trijumfovao i 2016, 2017, 2018. i 2019, dok prošle godine zbog pandemije korona virusa turnir nije održan.

„Početkom sezone mogu da budem vrlo zadovoljan, jer u prethodne dve sedmice sam pobedio na turniru „Išrvan Poljanac“ u Beogradu, trijumfima startovao i u Bundes ligi i sada nastavio uspešnu tradiciju u Solinu“, poručio je Mikec.

Na mitingu su učestvovali strelci iz šest zemalja.

Sva zlatna odličja srpskih strelaca na turniru u Solinu 2021 – prvi dan: Damir Mikec (seniori pištolj), Andrea Arsović (seniorke, puška), Milutin Stefanović (seniori puška), muška ekipa pištoljem, ženska ekipa puškom i Teodora Vukojević (juniorke, puška), drugi dan: Damir Mikec (muškarci, pištolj), Teodora Vukojević (žene,puška), saopštio je SSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari