Isključenje Murinja ©Reuters
Isključenje Murinja ©Reuters

Napoli prvi put nije pobedio u sezoni, ali je Murinjo bio nervozan zbog propuštene šanse (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.10.21. | 20:04

Bez golova i pobednika u Derbiju sunca - 0:0

Dogodilo se i to - Napoli prvi put u sezoni nije ostvario pobedu, a na tako nešto je moralo da se čeka punih devet kola. Roma je bila ta kojoj je uspelo da ukroti moćni sastav Lučana Spaletija, ali to nije sve. Klub iz Večnog grada je vrlo lako mogao da osvoji i sva tri boda, pošto je najbolju šansu u završnoj fazi utakmice propustio Đanluka Mančini. Da Rimljani nisu zadovoljni bodom, moglo se videti i po nervozi Žozea Murinja, koji je u 82. minutu isključen zbog žestokih prigovora upućenih Davideu Masi - 0:0.

Napolitanci nemaju mnogo razloga da budu nezadovoljni, jer su uzdignutog čela napustili jedno od najnezgodnijih gostovanja u Seriji A. Imali su i oni svoje šanse, pogađali su u dva navrata okvir gola, ali je sve to sa svojim prilikama uspeo da anulira Murinjov sastav. Posle svega viđenog podela bodova možda predstavljala i najravnopravniji ishod.

Izabrane vesti

Roma je bila ta koja je samo za nijansu bila konkretnija u prilično nezanimljivom i tvrdom poluvremenu. Ipak, sve je moglo u korenu da se promeni u 28. minutu, kada se Tami Abraham našao u stopostotnoj šansi, gađao u donji levi ugao, ali se lopta od stative odbila u polje.

Uvodnih 20 minuta drugog poluvremena predstavljali su period igre u kojem je Napoli bio izrazito dominantan na Olimpiku. Ipak, sastav Lučana Spalitija to nije uspeo da krunuše. Gosti su tražili jedanaesterac nakon što je u kaznenom prostoru u 57. minutu pao Andre Angisa. Kontakta je možda bilo, ali nedovoljno da bi Davide Masa pokazao za belu tačku. Samo tri minuta kasnije dve kolosalne šanse za Viktora Osimena u dva vezana napada.

Nigerijac je prvo pogodio stativu sa samo tri metra udaljenosti na dodavanje Marija Ruija, a potom je posle kornera pogodio i prečku domaćeg gola. Gosti su lako mogli da budu kažnjeni u 68. minutu, kada je upotrebljivu loptu u prostor sa desnog boka dobio Lorenco Pelegrini, bacio se kapiten Rome i zahvatio loptu, ali je ona otišla pored gola na kojem je stajao David Ospina. Taj trenutak kao da je pokazao Rimljanima da mogu do pobede. U naletima su prednjačili Zaniolo i Pelegrini, a onda je u 78. minutu šansu utakmice propustio Đanluka Mančini. Štoper Vučice je dobio loptu na tacnu na vrhu peterca, prekid je perfektno izveo Pelegrini, sam je bio Mačini, ali je loptu umesto u mrežu posao pored gola.

Tog trenutka se ozbiljno podogla tenzija na samom terenu, u kojoj je danak zbog prigovora arbitru Masi, platio Žoze Murinjo. Srca Rominih navijača su bila zaleđena u 89. minutu utakmice, kada je odlično centrirao Fabijan Ruiz, Osimen je ostao sam i lagano pogodio mrežu Vučice, ali je srećom po domaćina bio ofsajd. To je ujedno i bila poslednja situacija koja je u završnici meča mogla da promeni rezultat, iako je još jedan ozbiljan nalet u poslednjim trenucima meča imao Stefan el Šaravi. Na kraju, posle utakmice, zbog činjenice da je upućivao pozdrave i vikao "bravo" sudiji Masi, isključenje je zaradio i Lučano Spaleti, pa će oba tima u narednim kolima voditi pomoćnici.

Vučica nije uspela da sruši lidera, ali je obradovala ostale konkurente za "skudeto". Milan je posle ovog kola izjednačen sa Napolijem, a dodatno bi mogao da priđe Inter, ukoliko u Derbiju Italije savlada Juventus.

SERIJA A - 9. KOLO

Petak

Torino - Đenova 3:2 (2:0)

/Sanabrija 14, Pobega 31, Brekalo 77 - Destro 70, Kaisedo 81/

Sampdorija - Specija 2:1 (2:0)

/Đasi ag 15, Kandreva 36 - Verde 95/

Subota

Salernitana - Empoli 2:4 (0:4)

/Ranijeri 48, Ismajli 55 ag - Pinamonti 2, Kutrone 11, Standberg 13 ag, Pinamonti 45 pen/

Sasuolo - Venecija 3:1 (1:1)

/Berardi 37, Anri 50 ag, Fratesi 66 - Okereke 32/

Bolonja - Milan 2:4 (0:2)

/Ibrahimović 49 ag, Berov 52 - Leao 16, Kalabrija 35, Kalulu 85, Ibrahimović 90/

Nedelja

Atalanta - Udineze 1:1 (0:0)

/Malinovski 56 - Beto 90+4/

Fiorentina - Kaljari 3:1 (2:0)

/Biragi 21 penal, Gonzales 42, Vlahović 49/

Verona - Lacio 4:1 (2:0)

/Simeone 30, 36, 62, 90+2 - Imobile 46/

Roma - Napoli 0:0

20.45: (2,25) Inter (3,50) Juventus (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Žoze MurinjoLučano Spaleti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara