24. oktobar  2021. 19.39  | Izvor: RTS

Film "Glumčina" o jedinom i neponovljivom Zoranu Radmiloviću

ZAJEČAR -

U zaječarskom pozorištu „Zoran Radmilović“ premijerno je prikazan dokumentarni film „Glumčina“, reditelja Vladimira Ristića o Zoranu Radimloviću. U filmu o velikom glumcu govore njegovi savremenici, od detinjstva u Zaječaru do glumačkih visina u Beogradu. 

Kolege, prijatelji i poštovaoci, njihova sećanja, sekvence iz filmova, serija i predstava, još jednom su podsetili koliko je dubok Radmilovićev glumački trag.

„Sjajan je bio kao partner, pamtim ga i kao reditelja, jer je režiraoNesumnjivo liceu kojem sam igrao Đoku Prominclu, to je njegova jedina režija u Ateljeu i tada se ponašao fenomenalno, tako zaštitnički prema svima nama iz ekipe i ja sam ga tada krstio 'La tata'“, seća se Milan Caci Mihailović.

U filmu, Milica Kralj druženje dva velika glumca, svog oca Petra Kralja i Zorana Radmilovića, ocenjuje kao burno prijateljstvo koje se, u skladu sa okolnostima, kretalo od drame do komedije.

„Njihova druženja su se mogla, sad iz ove vizure naravno gledano, žanrovski odrediti. Zavisi od toga šta se u pozorištu dešavalo, koje su uloge spremali, šta se u društvu dešavalo, jer bili su dosta društveno osvešćeni. Zoran je za mene pre svega bio komšija i otac moje prijateljice Ane, jedne čudesne devojčice koja više nije sa nama i zato koristim ovu priliku da je pomenem“, istakla je rediteljka Milica Kralj.

„U tom filmu su neki velikani, neki ljudi koji su imali šta da kažu, jedna divna, topla ljudska priča o Zoranu“, dodao je Vladimir Đuričić, direktor pozorišta „Zoran Radmilović" u Zaječaru.

Tagovi