Slavlje Realovih igrača (Reuters)
Slavlje Realovih igrača (Reuters)

Realu El Klasiko prešao u rutinu, učinio Barselonu bezopasnom (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 24.10.21. | 18:18

Kraljevići četvrti put zaredom savladali najvećeg rivala

Kada se podvuče crta, Real Madrid je danas skoro pa rutinski odradio El Klasiko i savladao Barselonu kao da je gostovao nekom malo boljem španskom prvoligašu poput Betisa, Valensije, Vilajreala. Kraljevići su slavili 2:1 ali na terenu to nije bilo tako tesno kao što rezultat kaže. Barsin utešni gol je došao u poslednjim sekundima meča kada je sve bilo gotovo. Prvi put posle 55 godina su Kraljevići četiri puta zaredom savladali Barselonu.

Real je u većem delu meča kontrolisao utakmicu, imao konkretnije i opasnije šanse, a ofanzivnu oštricu rivala je sjajnom defanzivom potpuno otupeo. Nije to bio neki fudbal za uživanje ali čini se da je Anćeloti želeo baš ovakav meč. Barselona je uglavnom bila bezopasna i bezidejna. Delom i zahvaljujući nekim izborima Ronalda Kumana, ali delom i zbog objektivnog neiskustva igrača od kojih se očekivalo da budu nosioci.

Izabrane vesti

Prvi El Klasiko bez Lea Mesija ili Kristijana Ronalda posle 16 godina je doneo neke nove generacije u glavnim ulogama. Barselona je u startnih 11 izašla sa dvojicom od četvorice najmlađih fudbalera u istoriji međusobnih duela protiv Reala. Gavi (17 godina) je najmlađi debitant u El Klasiku u ovom veku, a 18-godišnji Ansu Fati je prvi čovek koji je u svetkovini španskog fudbala obukao Mesijevu „desetku“. U startnih 11 su se našli i Erik Garsija (20), Seržinjo Dest (20), Oskar Mingesa (22)... A dodajmo i da je falio Pedri (18) zbog povrede. Kumanovo iznenađenje je bio desni bek Dest na poziciji krila. I zažalio je zbog toga...

Karlo Anćeloti na drugoj strani se odlučio za identičan tim koji je tokom nedelje razbio Šahtjor u Kijevu. Naravno, sve oči su bile uprte u fenomenalnog Karima Benzemu i tandem brazilskih krila VinisijusRodrigo

Pokušala je Barsa pritiskom u uvodnim minutima, mladi Gavi i De Jong su disali za vratom Krosu i Modriću i pratili ih poput senki. Trebalo je pasivnom Realu nekih petnaestak minuta da se oslobodi pritiska i da raširi Katalonce loptama na Vinsiijusa, Benzemu i Rodriga. Vinisijus je prvo pokušao da iznudi penal, a onda izveo prvi ozbiljan napad Merengesa. Pobegao je domaćim defanzivcima, predriblao Ter Štegena ali je otišao previše ukoso, počeo da komplikuje i sjajna šansa je otišla u nepovrat.

Potom je došao Barsin red na promašaje. Agresivna i direktna igra su doneli šansu utakmice za Katalonce! Memfis Depaj je uradio veći deo posla, servirao fenomenalnu šansu Destu koji je bio sam na penalu ali je poslao loptu visoko preko gola.

Destov promašaj je bio vredan kazne i nije se mnogo čekalo na nju. Sevnula je Realova kontra u 32. minutu, Rodrigo je našao Vinisijusa, ovaj Alabu koji se ubacio poput krila i potom moćnim udarcem levicom poslao projektil u suprotan ugao Ter Štegenovog gola. Neodbranjivo!

Barsa je do kraja poluvremena bila bezopasna. Tačnije, želela je da napadne ali nije znala kako. Realova defanziva je lako izlazila na kraj sa Fatijem, Depajom i ostalima.

Kuman je uvideo grešku na poluvremenu i izveo Kutinja umesto Mingese. Na njegovo mesto je povukao Desta i dobio ofanzivniju formaciju. Ali to opet nije dalo nikakav rezultat... Čak je Real u drugom poluvremenu bio još bolji, konkretniji i opasniji preko Benzeme i Vinisijusa. Barsa je i dalje bila bez pravih šansi i prilično bezopasna. Ušli su Aguero, Roberto, Luk de Jong ali nije bilo efekta.

Anćeloti je uvođenjem Valverdea pokazao nameru da čuva rezultat i da se povuče u finišu. Barselona je probala stihijskim napadima i starim receptom sa slanjem Pikea u špic ali je na kraju primila još jedan gol. Lukas Vaskez je ispratio Asensija u kontri u nadokandi vremena, natrčao na odbijenu loptu i poslao je u mrežu.

Barsin utešni gol preko Aguera 40 sekundi do kraja je stigao suviše kasno...

PRIMERA – 10. KOLO

Petak

Osasuna - Granada 1:1 (1:0)

/Avilja 45 - Montoro 90/

Subota

Valensija - Majorka 2:2 (0:2)

/Guedeš 90+3, Gaja 90+8 - Anhel 32, Dijakabi 38ag/

Kadiz - Alaves 0:2 (0:1)

/Hoselu 6pen, 90+1/

Elče - Espanjol 2:2 (1:0)

/Boje 23, Benedeto 84 - Morlanes 51, De Tomas 52/

Bilbao - Viljareal 2:1 (1:1)

/Garsija 14, Munijain 77p - Kokelan 32/

Nedelja

 Sevilja – Levante 5:3 (3:1)

/Tores 8, Mir 24, Dijego Karlos 38, El Hadadi 50, Reges 64 – Morales 33, 55, Melero 62/

Barselona - Real 1:2 (0:1)

/Aguero 90+7 - Alaba 32, Vaskez 90+3/

18.30: (1,83) Betis (3,70) Rajo Valjekano (4,80)

21.00: (1,65) Atletiko M. (3,60) Sosijedad (6,75)

Ponedeljak

21.00: (2,65) Hetafe (3,00) Selta (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Vinisijus ŽuniorSeržinjo DestDavid Alaba

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara