Bećirović: Nismo u Srednjem veku da pregovaraju Srbi i Bošnjaci, treba da razgovaraju BiH i Srbija 1Denis Bećirović Foto: N1/ Screenshot

Potpredsednik Socijaldemokratske partije (SDP) i delegat u Domu naroda parlamenta BiH Denis Bećirović rekao je danas da ne može biti nikakvih pregovora između Bošnjaka i Srba, jer ne živimo u Srednjem veku, već da mogu pregovarati i sarađivati samo Srbija i BiH, dve države članice Ujedinjenih nacija.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić mora, napokon, shvatiti da ne može biti nikakvih pregovora između Srba i Bošnjaka, jer ne živimo u Srednjem veku. Pregovarati, razgovarati i sarađivati mogu samo dve države članice Ujedinjenih nacija – Srbija i Bosna i Hercegovina“, napisao je Bećirović na Instagramu.

On je reagovao na jučerašnje Vučićeve izjave da se mora pokrenuti srpsko-bošnjački dijalog i da se moraju čuti i stavovi bošnjakih lidera, prethodno najavivši sastanak sa predsednikom SDA Bakirom Izetbegovićem

Bećirović je ocenio da je vreme da zvaničnici Srbije „prihvate činjenicu da je BiH nezavisna, suverena i nedeljiva država“.

Dodao je da je krajnje vreme da Vučić i Milorad Dodik prestanu da „neosnovano i jednostrano tumače pitanje državne imovine Bosne i Hercegovine“, jer, kako je naveo, za to pitanje su isključivo nadležni Ustavni sud BiH i Parlamentarna skupština BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari