Fudbal

Ćurguz: Morali smo bolje sa igračem više

Ćurguz: Morali smo bolje sa igračem više
Foto: FK Krupa | Krupa doživjela prvi poraz ove sezone

Fudbaleri Sloge iz Doboja nastavili su sa odličnim rezultatima ove sezone u M:tel Prvoj ligi RS i u derbiju 11. kola savladali su u gostima Krupu 1:0 i tako zasjeli na prvo mjesto na tabeli.

Sloga igra sjajno ove sezone i nakon poraza kod kuće od Sutjeske u 2. kolu napravila je niz od osam pobjeda i jednog remija u Prvoj ligi, što joj je donijelo epitet jednog od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Da imaju velike ambicije, pokazali su i u gostima kod Krupe, kojoj su nanijeli prvi poraz ove sezone i upravo od njih su preuzeli mjesto lidera. Oba tima imaju po 28 bodova, ali Sloga ima i bolju gol-razliku.

Zoran Ćurguz, trener Sloge, očekivano je bio jako zadovoljan nakon pobjede protiv Krupe. On je istakao da je ovo bio duel dvije najbolje ekipe u ligi.

"Derbi je donio dodatni naboj. U prvih deset minuta smo odigrali odlično, izašli smo u visoki presing, uzeli loptu u posjed, što je i bio naš cilj. Onda se dogodio taj momenat kada je domaći igrač udario našeg, sudija je to okarakterisao kao crveni karton i onda je utakmica poprimila drugačiji tok. Na vrijeme smo postigli pogodak i upravo taj gol i crveni karton su odredili dalji tok utakmice", rekao je Ćurguz, koji je dodao da je Krupa u nastavku meča imala nekoliko dobrih prilika iz kojih je mogla da postigne pogodak, ali na sreću njegove ekipe mreža iz leđa Danila Đulića se nije tresla:

"Generalno, mislim da smo morali bolje odigrati sa igračem više. Nismo primili devet utakmica gol, nismo primili u pet gostujućih mečeva, to svakako treba cijeniti."

Krupi je ovo prvi poraz ove sezone u svim takmičenjima. Miloš Perović je dobio crveni karton već u devetoj minuti meča i od tada je domaćinu bilo mnogo teže da igra svoju igru. Uglješa Stevanović je golom u 16. minutu postigao, ispostavilo se, jedini gol na meču u Krupi na Vrbasu.

"Želim da čestitam ekipi Sloge na pobjedi. Želim takođe da čestitam svojoj ekipi koja je gotovo devedeset minuta igrala sa igračem manje, koja se lavovski borila, stvarala neke šanse i po mom mišljenju, iskreno, nezasluženo izgubila. To je fudbal, mi se što prije moramo okrenuti novoj utakmici. Što se tiče samog meča, kada smo bili sa deset igrača, stvorili smo neke prilike, neke su sudijske odluke u drugom dijelu mogle ići u našu korist. Imamo za čim da žalimo. Ovo je maraton, ovo nije trka na 100 metara i mi moramo da se okrenemo novim izazovima. Ono što može da nas raduje je činjenica da mi možda imamo najbolji raspored od svih ekipa koje se nalaze na vrhu", izjavio je Vladimir Ilić, trener Krupe.

Rezultati 11. kola: Borac Kozarska Dubica - Drina 0:2, Alfa Modriča - Željezničar Sport tim 2:0, Budućnost - Podrinje 1:0, Slavija - Ljubić 3:1, Kozara - Sutjeska 1:1, Krupa - Sloga 0:1, Tekstilac - Omarska 1:0, Sloboda Novi Grad - Zvijezda 09 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije