Ekvadorski Independijente piše istoriju: Pao LDU, još četiri koraka do velikog finala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.10.21. | 05:11

Tim iz prestoničkog predgrađa zadržao tri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca...

Ništa od povratka Albosa u trku za prvo mesto! Independijente del Valje ostvario je veliku pobedu u derbiju 11. runde ekvadorskog šampionata (2:0), četvrtu u nizu protiv ekipe iz Kita, napraviviši tako još jedan grandiozan korak ka plasmanu u finale prvenstva.

Četa portugalskog stručnjaka Renata Paive zadržala je tri boda viška u odnosu na prvog pratioca, s tim da do kraja ima dva meča sa timova iz donjeg dela tabele i jedan protiv vrlo verovatno nezainteresovanog Emeleka, koji je trijumfom u prvoj fazi šampionata već obezbedio veliko finale. Jasno je kao dan - put ka prvom mestu potpuno je otvoren timu iz prestoničkoh predgrađa.

Izabrane vesti

A da je to finale Independijente u potpunosti zaslužio potvrdio je i noćas. LDU nije samo pobeđen na svom terenu, nego je nadigran. Najbolji napad lige nije mogao da opepeli u sudaru sa najboljom odbranom (1:6 u šutevima u okvir gola), pa je izvesno da jedanaestostruki šampion i ove sezone ostaje bez trona. treću godinu zaredom.

Gosti su meč rešili u razmaku od tri minuta, početkom drugom dela, u čemu velike zasluge uzima trener Paiva i njegove veoma dobre izmene. Pvi gol u 53. minutu postigao je Brajan Garsija, da bi za konačnih 2:0 pogodio 18-godišnji rezervista Alan Minda u 56. minutu.

Podsećanja radi, ekvadorski šampionat igra se u tri faze, jednokružni sistem, po 15 rundi. Pobednici te dve faze u trećoj igraju dvomeč za šampiona. U slučaju da isti tim osvoji i prvu i drugu, automatski postaje prvak.

Independijente del Valje je pet puta u poslednjih osam godina završava u TOP 3, međutim nikada nije igrao u finalu. Čini se da mu ove godine najveći dvomeč ekvadorskog fudbala neće izmaći. Bila bi to prilika za jedan od najmlađih klubova u državi da stigne do prve titule šampiona.

EKVADOR 1 - 26. KOLO

Subota

Tehniko Universitario - Aukas 1:1 (1:0)

Universidad Katolika - Mušuk Runa 0:1 (0:1)

Nedelja

Nueve du Oktubre - Orense 3:1 (1:1)

LDU Kito - Independijente del Valje 0:2 (0:0)

20.30: (5,30) Olmedo (3,70) Delfin (1,60)

23.00: (2,50) Manta (3,20) Gvajakil Siti (2,70)

Ponedeljak

01.30: (2,60) Emelek (3,05) Barselona (2,70)

Utorak

02.00: (1,87) Deportivo Kuenka (3,40) Makara (4,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ekvador 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara