Marakana videla novo brazilsko čudo - tinejdžer Kenedi skinuo krunu Flamengu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.10.21. | 02:30

Atletiko Mineiro ima otvoren put do prve titule posle 50 godina...

Samo jednom otkad se igra jedinstveni brazilski šampionat u ovom formatu dogodilo se da jedan klub tri puta zaredom postane šampion. Učio je to Sao Paulo u periodu 2006-2008. Šansu da taj rezultat ponovi imao je najpopularniji klub Brazila - Flamengo, međutim noćašnjim porazom u 435. FLA-FLU klasiku (1:3) četa Renata Portalupija napravila je grandiozan korak unazad. Tako će kiks šampiona u sudaru sa Kajubom u prošlom kolu (0:0), odnosno sedmi poraz u sezoni koji posebno boli (Fluminense je igrački dosta skromniji), najverovatnije pogurati Atletiko Mineiro do druge titule prvaka u istoriji, a prve posle ravno pola veka.

Ovo je prvi put od 2012. godine da je Fluminense uspeo da ostvari dupli trijumf u Brazileirau. U prvom delu sezone, kada je Flamengo nominalno bio domaćin, završeno je 0:1.

Izabrane vesti

Branilac trona izgubio je drugo mesto ovim porazom (pretekla ga Fortaleza) i šanse za prestizanje Mineira sveo na teoriju. Istina, u igri je još dosta bodova, ali teško je poverovati da će lider ispustiti deset bodova viška u ovom istorijskom trenutku.

Veliki Fluzaov junak noćas je bio jedan tinejdžer i verovatno buduća zvezda brazilskog fudbala - Džon Kenedi! Momak kome je svega 19 leta debitovao je kao starter u najvećem derbiju Rio de Žaneira (sticajem okolnosti, zbog velikog broja povreda) i uspeo da postigne dva gola!

Bek Rene vratio je nadu Flamengu dvadesetak minuta pre kraja, da bi rezervista Abel Ernandez, nekadašnja zvezda Hala, Palerma i moskovskog CSKA, rešio sve dileme pet minuta pre kraja.

Činjenica da je igrao bez prve zvezde Gabrijela Barbose Gabigola (povreda), te drugog napadača Bruna Enrikea, lucidnog Urugvajca Araskaete, iskusnog Felipe Luisa, odnosno već duže vreme povređenog Davida Luiza, može samo donekle da bude alibi za Portalupija i njegove momke. Jer daleko od toga da je Fluminense igrao u najjačem sastavu. Dovoljno je reći da Markao nije mogao da računa na veterane Freda i Raula Bobadilju, a "Levonogi Nejmar" - Kaiki, napustio tim prošlog meseca. Od januara on je zvanično igrač Mančester Sitija.

U takvoj raspodeli snaga Flamengo je imao više loptu u nogama, delovao sigurnije na sredini terena i bez obzira što nije odigrao na svom nivou prvih 45 minuta (Flu stekao prednost od 1:0), delovalo je kao da će u nastavku stvari doći na svoje mesto. Ali onda je u periodu bolje igre Rubro Negrih sevnula kontra, divan pas Luis Enrikea sa boka za mlađanopg Kenedija i šok - 2:0!

Nije imao šta Portalupi da čeka, poslao je na teren još ofanzivaca, iz igre izveo oba zadnja vezna i to je moglo skupo da ga košta već u 66. minutu. Još jedna opasnost pred Dijegom Alvesom, samo što je ovoga puta Kenedi za malo zakasnio. Momak koji nedavno u finalu šampionata Karioka za mlade timove s tri gola presudio Flamengu (4:1), mogao je da upiše novi het-trik protiv velikog rivala.

Nije mnogo prošlo, Fluzao je imao i stativu. Jago Felipe je mogao sve da reši u 69. minutu...

Emotivno ispražnjeni domaćin usporio je posle ovog promašaja, dozvolio Flamengu da se vrati u meč, međutim prave opasnosti za ispuštanjem vođstva nije bilo.

Pravu izmenu povukao je Markao, loše u 85. minutu reagovao Gustavo Enrike i to je bilo to - 3:1.

Četiri ozbiljne šanse - tri gola i ona stativa. Protiv takve produktivnosti šampion nije mogao.

BRAZIL 1 – 28. KOLO

Subota

Žuventud – Seara 0:0

Santos – Amerika Mineiro 0:2 (0:1)

/Ademir 45+4, Ale 47/

Fluminense - Flamengo 3:1 (1:0)

/Kenedi 17, 61, Ernandez 85 - Rene 71/

Nedelja

Fortaleza - Atletiko PR 3:0 (2:0)

/Lima 1, Pikaču 7, Robson 61/

21.00: (1,35) Atletiko Mineiro (4,70) Kujaba (10,0)

21.00: (2,15) Internasional (3,10) Korintijans (3,80)

23.15: (2,50) Bragantino (3,10) Sao Paulo (3,00)

Ponedeljak

01.30: (1,55) Baija (3,90) Šapekoense (6,50)

Utorak

01.00: (2,70) Atletiko GO (2,95) Gremio (2,90)

02.30: (1,40) Palmeiras (4,50) Sport Resife (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara